Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 20:45

Σοβαρές εκκρεμότητες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Σοβαρές εκκρεμότητες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

«Τα θεσμικά ζητήματα που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες του νόμου 3852/10 "Καλλικράτης", δημιουργούν μείζονα προβλήματα στις υποψήφιες πόλεις», καθώς αντιβαίνουν τη διαγωνιστική διαδικασία που ορίζει η απόφαση 445/2014/Ε.Ε.

Αυτό σημειώνει ο δήμαρχος Ρόδου, εκ μέρους των δημάρχων των πόλεων που είναι υποψήφιες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 -μεταξύ αυτών και του  δημάρχου Καλαμάτας-, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού, με την οποία ζητεί συνάντηση για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων, καθώς στις 30 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Στην επιστολή του δημάρχου Ρόδου που είναι συνέχεια συνάντησης των δημάρχων στην Αθήνα, στις 4 Νοεμβρίου, επισημαίνεται πως «τα κριτήρια προβλέπουν τη δυνατότητα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να προτείνει να μην απονεμηθεί ο τίτλος στην Ελλάδα το 2021, με συνέπεια να κινδυνεύει η χώρα να εκτεθεί στη δράση της Ενωσης "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" για τα έτη 2020 έως 2033».
Η επιστολή απεστάλη εκ μέρους των δημάρχων Βόλου, Δελφών, Ελευσίνας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λάρισας, Μεσολογγίου, Μυτιλήνης, Πειραιά, Ρόδου, Σάμου, Σαλαμίνας και Τρίπολης.