Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 07:56

"Υδάτινες γέφυρες" στην Καλαμάτα

"Υδάτινες γέφυρες" στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα για δεύτερη φορά μέσα στο 2015 οι "Υδάτινες γέφυρες". Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, οργανώνεται συνάντηση διαλόγου και συμμετοχής με θέμα "Ενημέρωση και εκπαίδευση ως εργαλεία για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού".

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Δίκτυο Μεσόγειος SOS επανακάμπτει στην Καλαμάτα, ολοκληρώνοντας το πακέτο στοχευμένων δράσεων στην πόλη για τη διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος "Υδάτινες γέφυρες". Μετά την αρχική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2015 και τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που αποτυπώθηκαν από την επαφή με τους φορείς της πόλης, το Δίκτυο Μεσόγειος επιστρέφει στην Καλαμάτα, με μια ανοιχτή προς τους πολίτες εκδήλωση, που εδράζεται στις βάσεις που τέθηκαν στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης την ερχόμενη Τετάρτη προβλέπει: Χαιρετισμούς από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, εκπρόσωπο του Δικτύου Μεσόγειος SOS και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Γιάννη Καμβυσίδη. Εισαγωγικές ομιλίες, με θέματα "Προκλήσεις και προοπτικές στη διαχείριση του αστικού νερού στο Δήμο Καλαμάτας" από εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΚ και "Η βιώσιμη διαχείριση του νερού μέσα από την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη", από το Γιώργο Παναγόπουλο - εκπρόσωπο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Συζήτηση - διαβούλευση με πάνελ πολιτών και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις και σχολιασμό των συμμετεχόντων.