Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 20:10

Κυκλοφοριακές αλλαγές και υπόγειες διαβάσεις για τα νέα ξενοδοχεία στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από την
Κυκλοφοριακές αλλαγές και υπόγειες διαβάσεις για τα νέα ξενοδοχεία στη Γιάλοβα

Εργα και κυκλοφοριακές αλλαγές στον εθνικό δρόμο μέσα στη Γιάλοβα, μετά από αίτημα της ΤΕΜΕΣ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. γνωμοδότησε θετικά για την υλοποίηση των ακόλουθων έργων: 1) Βελτίωση της εθνικής οδού και προσαρμογή των λειτουργικών χαρακτηριστικών από ομάδα Α που αφορά υπεραστική οδό, σε ομάδα Γiv, κατά ΟΜΟΕ , που αφορά αστική αρτηρία. 2) Μετατροπή του υφιστάμενου τρισκελούς κόμβου (μορφής Τ) σε τετρασκελή κυκλικό κόμβο στην χ.θ. 0+250. 3) Δημιουργία 4 νέων συνδέσεων με την ε.ο. μόνο με δεξιόστροφες κινήσεις. 4) Δημιουργία 3 νέων πεζοδιαβάσεων, οι δύο από αυτές βρίσκονται εντός οικισμού (θέσεις χ.θ. 0-046 και χ.θ. 0+205) και η τρίτη εκτός οικισμού. 5) Κατασκευή αντιπλημμυρικών αναχωμάτων για προστασία του οριοθετημένου ρέματος Ξεριά, με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις καθώς και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε ότι: «Η κατατεθείσα μελέτη αφορά την οριστική μελέτη των συγκοινωνιακών έργων αναβάθμισης - βελτίωσης της 9ης ε.ο., στην περιοχή του οικισμού Γιάλοβας. Το σύνολο του βελτιούμενου οδικού τμήματος βρίσκεται εντός του οικισμού Γιάλοβας και έχει χαρακτηριστικά αστικής αρτηρίας ομάδας Γ με έντονη παρόδια δόμηση και σύνδεση των ιδιοκτησιών απευθείας με την εθνική οδό. Αντιθέτως τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και οι υφιστάμενες τυπικές διατομές του τμήματος της οδού ανήκουν στην ομάδα Α που αναφέρεται στην υπεραστική οδοποιία (εκτός σχεδίου). Λόγω της έντονης οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής, αυτή η αντίθεση δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία και την ασφάλεια του εν λόγω οδικού τμήματος. Η προτεινόμενη βελτίωση αφορά στην αλλαγή της τυπικής διατομής της οδού σε μήκος 520 μέτρων και τη μετατροπή του υφιστάμενου ισόπεδου τρισκελούς κόμβου σε τετρασκελή κυκλικό κόμβο. Επίσης περιλαμβάνεται η δημιουργία 4 νέων συνδέσεων με το εθνικό δίκτυο και 3 υπογείων πεζοδιαβάσεων, για την εξυπηρέτηση των δύο προγραμματιζόμενων όμορων ξενοδοχείων, ιδιοκτησίας ΤΕΜΕΣ Α.Ε.».


NEWSLETTER