Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 14:10

Υποδοχή του 2016 στο Δήμο Πύλου - Νέστορος 

Ευχές για ενότητα και ελπίδα έστειλε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, κατά την εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

«Σε μια εποχή όπου τα πάντα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, αυτό που μας κρατάει δυνατούς είναι η κοινή συμπόρευση και η δύναμη της θέλησης να παλέψουμε για να πετύχουμε τους σκοπούς μας, ενωμένοι», παρατήρησε ο δήμαρχος και ευχήθηκε: «Το 2016 ας είναι η χρονιά που θα δημιουργήσουμε την αφετηρία για καινούργια όνειρα, ελπίδες και στόχους. Για τη χώρα μας αλλά και για το δήμο μας το 2016 θα είναι χρόνος - ορόσημο, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Πύλο, παρουσία του δημάρχου και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε αγιασμός στο Δημαρχείο, ενώ ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης έκοψε και μοίρασε την παραδοσιακή βασιλόπιτα στους καλεσμένους, οι οποίοι ανταπέδωσαν τις ευχές.

Στην τελετή παραβρέθηκαν o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των σχολείων και των συλλόγων της περιοχής, καθώς και δημότες.

Τυχερός της ημέρας ήταν ο λιμενάρχης Πύλου Ιωάννης Μακαρούνης, στον οποίο έτυχε το παραδοσιακό φλουρί, ο οποίος πήρε ως δώρο την εικόνα της Παναγίας.