Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 15:40

Αυτοψία του Δήμου Τρίπολης στο Μουσείο Δασικής ΙστορίαςΟ Δήμος Τρίπολης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι με κλιμάκιο υπαλλήλων  του Δήμου Τρίπολης , με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης κ. Γιώργο Καρλή, οι οποίοι συναντήθηκαν  με τη κ. Μακαροπούλου Μαρία-Λουϊζα-Δασάρχη Βυτίνας, με την κ. Σαράντη Βάσω-Δασοπόνο και τον κ. Παπαδόπουλο Δημήτριο- οδηγό Δασαρχείου /υπεύθυνο εγκαταστάσεων Δασαρχείου.
Σκοπός αυτής της επίσκεψης-αυτοψίας ήταν αφενός να βρεθούν τρόποι για την εφαρμογή των όρων παραχώρησης του κτιρίου που αναφέρονται στην σχετική  απόφαση του Υπουργού Γεωργίας και αφετέρου να γίνει πρόβλεψη για τα μέτρα πυροπροστασίας που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του χώρου εν όψει του θέρους και της αντιπυρικής περιόδου. Επ΄ ευκαιρία έγινε επιθεώρηση των χώρων του μουσείου και εντοπίστηκαν σημεία που πρέπει να γίνουν διορθώσεις-συμπληρώσεις.
Με βάση τις διαπιστώσεις για την υφιστάμενη κατάσταση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου και του περιβάλλοντος χώρου και τη συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους της Δασικής Υπηρεσίας ο Δήμος Τρίπολης δήλωσε την πρόθεση του να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες που θα εξασφαλίζουν  τη φύλαξη του χώρου και τη λειτουργία του Μουσείου ως επισκέψιμου τουριστικού μνημείου της περιοχής.
Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα επισκεφθεί το χώρο του Μουσείου  και θα μεριμνήσει για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών.

Από το Γραφείο Τύπου