Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 20:19

3 προσφυγές για το ΓΠΣ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
3 προσφυγές για το ΓΠΣ Καλαμάτας

Ημέρα προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας σήμερα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας, καθώς τυπικά αύριο 2 Ιουλίου -και ουσιαστικά τη Δευτέρα- εκπνέει η προθεσμία για νομική αντίδραση. Οι προσφυγές που θα κατατεθούν είναι 3: Οι 2 κατατίθενται από τους κατοίκους και η μία από το Δήμο Καλαμάτας - από την πλευρά του οποίου έγινε και μια αποτυχημένη απόπειρα κοινής προσφυγής με τους κατοίκους.

Πιο αναλυτικά, ο Δήμος Καλαμάτας διά της νομικής του εκπροσώπου Γεωργίας Λογοθέτη αναμένεται σήμερα να καταθέσει αίτηση ακύρωσης του ΓΠΣ, με έμφαση σε 6-7 συγκεκριμένα σημεία και με στόχο την αναπομπή και την τροποποίησή του - χωρίς πάντως, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς, να επιδιώκεται να εκπέσει πλήρως το σχέδιο.

Για το περιεχόμενο της προσφυγής σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος θα δώσουν συνέντευξη Τύπου. Χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της δημοτικής αρχής, να αφήνει εκτός ενημέρωσης την αντιπολίτευση, όπως τόνισε - επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το αίτημά του για παράλληλη αίτηση αναίρεσης του ΓΠΣ.

Ερωτηματικό πάντως παραμένει ακόμα η στάση του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με τη Βέργα, αφού είναι έκδηλος πλέον ο φόβος... να πάμε για τα πολλά και να χάσουμε και τα λίγα.

Εξάλλου, 40 κάτοικοι Βέργας, Μικρής Μαντίνειας, Ελαιοχωρίου, Μενινών και της περιοχής του Νέδοντα καταθέτουν σήμερα προσφυγή διά των νομικών τους εκπροσώπων Κυριάκου Παπανικολάου και Ευαγγελίας Νικόλη. Το περιεχόμενο όμως της συγκεκριμένης προσφυγής κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, υπό το φόβο πιθανής εμπλοκής.

Επίσης, προσφυγή καταθέτουν και 20 περίπου κάτοικοι του Μπουρνιά, με επιχειρήματα που αφορούν όχι μόνο την περιοχή τους, αλλά και το σύνολο του ΓΠΣ. Συγκεκριμένα η προσφυγή αυτή θα επικεντρωθεί στο λιμάνι, στη ζώνη τουριστικής ανάπτυξης, στη ζώνης υψηλής παραγωγικότητας και στις κεντρικές υποδομές της πόλης (Ε2), τα οποία έρχονται σε αντίφαση μεταξύ τους. Μνεία θα γίνει πάντως και στο σύνολο του σχεδίου, και ειδικότερα στην έλλειψη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Δ.Πλ.


NEWSLETTER