Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 17:15

Ο Κατσίβελας συνεχίζει το διάλογο με τους μαθητές 

Ο Κατσίβελας συνεχίζει το διάλογο με τους μαθητές 

Συνέχεια στο διάλογο που έχει αρχίσει η δημοτική αρχή με τα δεκαπενταμελή συμβούλια των σχολικών μονάδων της Κυπαρισσίας είχαμε χθες, καθώς μαθητές από το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, όπως και το Γυμνάσιο της πόλης επισκέφθηκαν το δήμαρχο για να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, παρουσιάζοντας και μια πρώτη μακέτα για το πώς θα ήθελαν την πλατεία της πόλης.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τους μαθητές υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας με τους αντιδημάρχους Παιδείας Γιάννη Μερκούρη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αδρακτά. 

Ο κ. Κατσίβελας από την πλευρά του επισήμανε ότι με αυτή την συνάντηση συνεχίζεται ο διάλογος που έχουν αρχίσει, καθώς είναι κάτι που το επιθυμεί από την πλευρά του. Οπως τους είπε, "έχετε σκέψη, ανησυχίες, ευαισθησίες και ωριμότητα να εκφράζεστε. Ο,τι προτείνετε θα το συζητούμε με την Τεχνική Υπηρεσία, Και ό,τι μπορούμε θα το υλοποιούμε, καθώς θέλουμε να δημιουργούμε μια πόλη όπως την θέλουν οι μαθητές, οι νέοι αυτού του τόπου". 

Αναφερόμενος στο θέμα του γυμναστηρίου του γυμνασίου σημείωσε πως "θα προχωρήσουν τα έργα και μέσα στην ημέρα θα ξέρουν αν είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί και ο χώρος της αποθήκης πίσω από αυτό".

Από την πλευρά των μαθητών και ξεκινώντας από το ΕΠΑΛ επισημάνθηκε ότι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο σχολείο τους και αναφερόμενοι στην κατάληψη που έκαναν, τόνισαν ότι έγινε επειδή άλλαξε η ύλη στο μάθημα της  Οικονομίας στα μέσα τα χρονιάς, ζητώντας και από το δήμο να στείλει μια επιστολή προς το υπουργείο. Επίσης υπογράμμισαν ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να συγκεντρώσουν υψηλότερα μόρια για την εισαγωγή τους σε κάποιες σχολές σε σχέση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και αυτό σημείωσαν είναι αδικία.

Στη συνέχεια μαθητές από το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο έθεσαν θέματα για την κατανομή των χρημάτων στα σχολεία, το θέμα του Τουριστικού Περιπτέρου και την εικόνα που έχει. Ο δήμαρχος απάντησε ότι αρχές Μαρτίου θα γίνει ο διαγωνισμός για την μίσθωση του Τουριστικού, ενώ τόνισε πως στην συγκεκριμένη περιοχή γίνονται και έργα πλακόστρωσης.

Οι μαθητές έθεσαν θέματα για την κατάσταση στο λιμάνι της πόλης, αλλά και στους δρόμους που είναι γεμάτοι λακκούβες, για την έλλειψη σχολικών φυλάκων, για την κατάσταση της αίθουσας «Αλέκος Παπαδόπουλος». Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι για το λιμάνι ετοιμάζεται το μάστερ πλαν και θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις. Οσον αφορά του δρόμους τόνισε πως τη νέα χρονιά θα ασχοληθεί ο ίδιος με την Κυπαρισσία αναγνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Και για την αίθουσα εκδηλώσεων ανέφερε πως για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό έχουν μπει χρήματα για να γίνουν παρεμβάσεις. 

Από τους μαθητές παρουσιάστηκε μια πρώτη μακέτα για την πλατεία της πόλης την οποία σχεδίασαν οι μαθητές Νίκος Μπαρτζελιώτης, Κώστας Αδαμόπουλος και Γιάννης Διαμάντης. Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε και ζήτησε από τα παιδιά πιο συγκεκριμένες προτάσεις για την γενική εικόνα που θέλουν να έχει η πλατεία.

Οσον αφορά το γυμναστήριο του γυμνασίου, ο δήμαρχος ανέφερε πως το βέβαιο είναι πως θα γίνουν δύο ξεχωριστοί χώροι. 

 Κ.Μπ.