Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 09:01

Φεύγουν τα αυτοκίνητα από την 23ης Μαρτίου

Φεύγουν τα αυτοκίνητα από την 23ης Μαρτίου

Τη βούληση της δημοτικής δρχής να αλλάξει η χρήση της οδού 23ης Μαρτίου, επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, προχθές το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της "Ελληνικής Δράσης" Γ. Δημητρούλιας, μεταφέροντας διαμαρτυρίες καταστηματαρχών της οδού, που είναι κατά των αλλαγών.

«Τον ξέρω τον καταστηματάρχη, δεν μπορεί ο ίδιος και κανένας άλλος να επιβάλει προσωπικές απόψεις», ανέφερε ο κ. Νίκας.

Είπε ότι είναι δρόμος μνήμης στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης κι ενημέρωσε πως θα γίνει πανελλαδικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, καθώς ο δήμος θέλει πολλές προτάσεις.

Παρατήρησε ότι «δεν είναι εικόνα αυτή, δεν μπορεί να περάσει ούτε το αστικό λεωφορείο» και χαρακτήρισε αποτυχημένη επιλογή τους φύκους.

Εκτίμησε ότι «με τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο θα υποβαθμιστεί η 23ης Μαρτίου» κι έκανε λόγο για συμπλήρωση - ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου. Εκθείασε, μάλιστα, τον πρώην δήμαρχο Σταύρο Μπένο, που κράτησε την ιστορική φυσιογνωμία του Ιστορικού Κέντρου.

Ο δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της νησίδας, των πεζοδρομίων και της πλατείας και της ενίσχυσης της ιστορικότητας της πλατείας. Δήλωσε, ακόμα, ότι θα υπάρχουν φωλιές στα πεζοδρόμια για τον εφοδιασμό των καταστημάτων.

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από την πλατεία της εκκλησίας της Υπαπαντής και είπε ότι οι οικογένειες που μένουν στην περιοχή, πρέπει να φροντίσουν για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους.

Γ.Σ.