Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 17:34

Ραντεβού στο Μαξίμου για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Ραντεβού στο Μαξίμου για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Συναντήσεις με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ώστε το έργο της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος να ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ, επιδιώκει ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της προχθεσινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση απορριμμάτων, ο κ. Νίκας ζήτησε ραντεβού για συνάντηση το συντομότερο δυνατό με τον υπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και το Μεσσήνιο υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Για το ίδιο έργο θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Στις συναντήσεις αυτές ενδέχεται μαζί με το δήμαρχο Καλαμάτας να είναι και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, καθώς το συγκεκριμένο έργο αφορά και το δικό του δήμο.

Ο κ. Νίκας, γνωρίζοντας ότι το νέο ΕΣΠΑ δεν έχει χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο έργο, επιμένει ότι η μόνη περίπτωση να υλοποιηθεί η παραλιακή χάραξη του δρόμου, αυτή την προγραμματική περίοδο, είναι η ένταξή του στο πακέτο Γιούνκερ. Η κατασκευή του, δηλαδή, με ΣΔΙΤ και με έναν τρόπο που οι χρήστες δεν θα πληρώνουν διόδια, αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία θα παίρνει χρήματα μέσω ενδεχομένως άλλου έργου παραχώρησης.

Γ.Σ.