Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 14:01

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης στη Σχοινόλακα 

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης στη Σχοινόλακα 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η 191η επέτειος της Μάχης της Σχοινόλακας, παρά το βροχερό καιρό. Πρόκειται για την επέτειο της νικηφόρας μάχης, που κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων, συνέβαλε στη θετική έκβαση της Επανάστασης.

Αρχικά έγινε θεία λειτουργία στο ναό των Αγίων Αποστόλων, στη Σχοινόλακα και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων. Κατατέθηκαν στεφάνια από τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Περικλή Μαντά, τον εκπρόσωπο του δημάρχου Πύλου - Νέστορος, αντιδήμαρχο Παναγιώτη Πετρόπουλο, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Λεωνίδα Γουρνά και τον αστυνόμο Β’ Ηλία Γρίβα, ενώ ο Ιωάννης Λαδάς καθηγητής γυμνασίου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια, ο λαογράφος - συγγραφέας Κωνσταντίνος Μπαλαφούτης εμπλούτισε τις γνώσεις των παρευρισκομένων με περισσότερα ιστορικά στοιχεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Γαϊτάνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος,  εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου και αρκετοί πολίτες.