Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 14:06

Αίτημα του Δήμου Μεσσήνης να μην κλείσει ο ΟΤΕ

Γράφτηκε από την
Αίτημα του Δήμου Μεσσήνης να μην κλείσει ο ΟΤΕ

Αίτημα στη διοίκηση του ΟΤΕ για ανάκληση της απόφασης κλεισίματος του καταστήματος στη Μεσσήνη θα αποστείλει ο οικείος δήμος, ενώ παράλληλα ζητεί και συνάντηση. Χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης συνάντησε τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ στο Δημαρχείο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκοπός είναι να βρεθεί ο τρόπος για να μην κλείσει το κατάστημα του ΟΤΕ στη Μεσσήνη. Συγκεκριμένα στη συνάντηση, εκτός του δημάρχου Μεσσήνης συμμετείχαν και οι Δημήτρης Αρβανιτοζήσης πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑΣΕ ΟΤΕ), Θανάσης Ζεκεντές γεν. γραμματέας και Δημήτρης Καραγιάννης ταμίας του ΠΑΣΕ ΟΤΕ, καθώς και ο Μιχάλης Γιαννίτσας πρ. υπάλληλος του καταστήματος ΟΤΕ στη Μεσσήνη και ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος. Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε η απόλυτη διαφωνία στην απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης για το κλείσιμο του καταστήματος στη Μεσσήνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής «αποφασίστηκε η περαιτέρω κινητοποίηση με την υποβολή κατ’ αρχήν αιτήματος στη διοίκηση του ΟΤΕ, το οποίο θα κοινοποιηθεί στον Τύπο, για ανάκληση της απόφασης κλεισίματος του καταστήματος έως ότου πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση. Κοινός τόπος είναι ότι μια σειρά παραγόντων καθιστούν επιβεβλημένη τη συνέχιση και ει δυνατόν ενίσχυση λειτουργίας του (ταλαιπωρία υπηρετούντος προσωπικού, εμπορική περιοχή - κερδοφόρο κατάστημα που επιτυγχάνει εμπορικούς στόχους, συντελεί στην ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή, καλύπτει μια τεράστια γεωγραφικά χωρική ενότητα, είναι απαραίτητο να λειτουργεί λόγω της υψηλής ζήτησης για Ιντερνετ, κ.λπ.)». 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ με σχετικές ανακοινώσεις του χαρακτηρίζει λανθασμένη και αδιέξοδη την πολιτική συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων και ζητεί ανάκληση της απόφασης και στήριξη του υφιστάμενου δικτύου. 


NEWSLETTER