Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 13:08

Κανονικά οι δημοπρασίες για παραχώρηση αιγιαλού σε περιοχές "Natura" 

Κανονικά οι δημοπρασίες για παραχώρηση αιγιαλού σε περιοχές "Natura" 

Κανονικά θα δημοπρατηθούν όλες οι παραλίες του Δήμου Τριφυλίας για καντίνες και ομπρέλες-ξαπλώστρες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται στις περιοχές "Natura" καθώς υπάρχει σχετική έγκριση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη.

Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι ότι η σχετική άδεια έχει υπογραφεί από τον υπουργό από τις 28 Απριλίου, πριν δηλαδή συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας όπου είχε αναφερθεί ότι η δημοπρασία για τις περιοχές "Natura" θα γίνει εφόσον υπάρξει έγκριση. Επίσης, έγκριση έχει δοθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και για την παραλία του Στομίου κι έτσι φέτος δεν υπάρχει κώλυμα για καμία από τις παραλίες που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να δημοπρατήσει για παραχώρηση αιγιαλού.

Η δημοπράτηση θα γίνει σε 3 διαφορετικές ημερομηνίες. Η πρώτη είναι στις 10 Ιουνίου, για τις παραλίες που δεν υπάγονται στο καθεστώς "Natura". Η δεύτερη στις 15 Ιουνίου για αυτές που είναι στις περιοχές "Natura", όπου σύμφωνα με την έγκριση που δίνεται από τον κ. Τσιρώνη προβλέπονται και ειδικοί όροι για την παραχώρηση και λειτουργία καντινών και ομπρελοκαθισμάτων - ενώ επιπλέον όροι υπάρχουν σε περιοχές παρουσίας και ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα. Τέλος, στις 22 Ιουνίου θα γίνει η δημοπράτηση για την παραχώρηση αιγιαλού στην παραλία του Στομίου.

Κ.Μπ.