Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 19:51

Αντιδράσεις για την απευθείας ανάθεση της μελέτης Μαραθόλακκας

Γράφτηκε από τον

Εν μέσω αντιδράσεων για την απευθείας ανάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μαραθόλακκας και για τον τρόπο με τον οποίο επελέγη ο ανάδοχος, πέρασε κατά πλειοψηφία το συγκεκριμένο θέμα από την Οικονομική Επιτροπή.
“Απαράδεκτη και προκλητική” χαρακτήρισε την ανάθεση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, επισημαίνοντας ότι “ο τρόπος επιλογής αποτελεί ύβρη προς τους Καλαματιανούς τεχνικούς και ότι ενδεχομένως να υποκρύπτεται σκοπιμότητα σε επίπεδο παροχής”.
Με τη σειρά του ο επικεφαλής της “Πρωτοπορίας” Νίκος Φωτέας υπογράμμισε ότι “χωρίς αμφισβήτηση για την εξειδίκευση του αναδόχου, θα έπρεπε να μην αγνοηθούν οι ντόπιοι επιστήμονες και να ζητηθούν προσφορές”.
Από την πλευρά της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Αμαξοστασίου, η χημικός μηχανικός Κοκκωνία Γιαννοπούλου σημείωσε ότι επελέγη η απευθείας ανάθεση όπως δίνει τη δυνατότητα ο νόμος, γιατί εάν γινόταν διαγωνισμός η διαδικασία θα κρατούσε σχεδόν 1 χρόνο. Η ανάθεση στην εταιρεία του Κωνσταντίνου Χατζηελευθερίου από την Αθήνα, με κόστος 6.150 ευρώ, υπερψηφίστηκε τελικά μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.