Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 10:04

Γεωργακοπούλου κατά Σταθόπουλου στο Δήμο Οιχαλίας για το νέο ΠΕΣΔΑ

Γράφτηκε από την

Ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεθαύριο Δευτέρα 11 Ιουλίου -με αντικείμενο το σχέδιο του νέου ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου-, «θα εκφράσει μόνο τις προσωπικές του θέσεις και απόψεις, εφόσον, αδιαφόρησε για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Σώματος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός της «Δημοτική Ενωση Οιχαλίας».

Στην ανακοίνωση, ειδικότερα, η Π. Γεωργακοπούλου επισημαίνει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, προκειμένου να εγκριθεί το σχέδιο του νέου ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.

Ομως, η υπό τον κ. Σταθόπουλο δημοτική αρχή Οιχαλίας, απέρριψε, για δήθεν τυπικούς λόγους, το από 30-6-2016 αίτημα 9 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, η υπό τον κ. Σταθόπουλο δημοτική αρχή Οιχαλίας, αδιαφόρησε και δεν απήντησε στο από 4-7-2016 αίτημα των πολιτιστικών συλλόγων (Καλλιρροϊτών, Κωνσταντιναίων, Βασιλικαίων, Κοκλαίων) για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθούν προτάσεις από όλους αυτούς που έχουν αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ωστόσο, ο κ. Σταθόπουλος, επιβεβαιώνοντας την "ενός ανδρός αρχή", στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ θα εκφράσει μόνο τις προσωπικές του θέσεις και απόψεις, εφόσον, αδιαφόρησε για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, ενημερώνουμε τους δημότες ότι η πάγια θέση του συνδυασμού μας είναι η αποτροπή δημιουργίας εργοστασίου στην Καλλιρρόη και οποιασδήποτε άλλης παρεμφερούς εγκατάστασης (σταθμό μεταφόρτωσης)».