Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 19:18

Επίσκεψη Μάκαρη στο Πέταλο  

Επίσκεψη Μάκαρη στο Πέταλο  

Ελάχιστη είναι η μέχρι τώρα παρέμβαση από τη δημοτική αρχή στη συνοικία Πέταλο προκειμένου να αποκαταστήσει έστω μέρος των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του περυσινού Σεπτεμβρίου.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, μετά από επίσκεψή του στην οδό Αγίων Αναργύρων, στην πιο πάνω περιοχή.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, «το δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο κατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 2013, έχει μετατραπεί σε ένα σωρό από μπάζα ενώ ο υποκείμενος αγωγός ομβρίων είναι πλήρως αποφραγμένος. Στο σημείο αυτό, το οδόστρωμα έχει πλήρως καταστραφεί στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και καθώς ο δρόμος είναι στενός γεννάται άμεσος κίνδυνος ατυχήματος. Μάλιστα το βράδυ, λόγω του ελλιπούς φωτισμού και της ελλιπούς σήμανσης, το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες», καλεί το δήμο να προβεί, αφ’ ενός στην «αναγκαία περίφραξη του εργοταξιακού χώρου και την προβλεπόμενη σηματοδότηση για την ασφαλή διέλευση αυτοκινήτων και πεζών» και αφ’ ετέρου να «ολοκληρώσει άμεσα τα έργα αποκατάστασης της βλάβης του αγωγού ομβρίων, του οδοστρώματος και του δημοτικού πάρκινγκ».