Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 09:59

Φοβάται αντιδράσεις και αποφεύγει συνεδρίαση για “Κλεισθένη” ο Τατούλης - Ανούσια τη θεωρεί ο Νίκας

Φοβάται αντιδράσεις και αποφεύγει συνεδρίαση για “Κλεισθένη” ο Τατούλης - Ανούσια τη θεωρεί ο Νίκας

 

Ο "Κλεισθένης" δεν θα συζητηθεί ούτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, παρά τις αντίστοιχες αποφάσεις-εισηγήσεις της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ.

Ο λόγος είναι ότι ο μεν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δεν θέλει να ανοίξει νέο μέτωπο με "γαλάζιους" συμβούλους της παράταξης του που θα καταψήφιζαν την απλή αναλογική, ο δε δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δεν θέλει να χαλάσει τις προνομιακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο αναλυτικά, το θέμα του "Κλεισθένη" δεν είναι ενταγμένο ούτε καν στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στις 23 Μαΐου, καθώς ο κ. Τατούλης φοβάται ότι οι "γαλάζιοι" σύμβουλοι της παράταξης θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα συγκρουστούν ανοιχτά με το κόμμα τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τατούλης έχει ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ οι "γαλάζιοι" αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι της παράταξης προσποιούνται ότι δεν άκουσαν τίποτα, για να διατηρήσουν τη θέση τους.

Συζήτηση και απόφαση για τον "Κλεισθένη" δεν θέλει ούτε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με το πρόσχημα ότι η συζήτηση για την απλή αναλογική είναι... φιλολογική, αφού για το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση. Ουσιαστικά ο κ. Νίκας, με ένα άλμα λογικής, προεξοφλεί ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αγνοώντας το κυβερνητικό σχέδιο για διπλή κάλπη τον Οκτώβριο του 2019.

Βεβαίως ο κ. Νίκας και χθες, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, επανάλαβε ότι ο ίδιος είναι κατά της απλής αναλογικής. Αιτιολογώντας δε την απόφασή του να μη συζητηθεί το θέμα της απλής αναλογικής στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Νίκας είπε ότι η συζήτηση θα ήταν ανούσια αφού οι παρατάξεις θα επαναλάμβαναν τις απόψεις του πολιτικού φορέα που εκπροσωπούν.

Θ.Λ.