Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 20:50

Δημόσιο εναντίον Περιφέρειας για την κατοχή του Διοικητηρίου

Γράφτηκε από τον
Δημόσιο εναντίον Περιφέρειας για την κατοχή του Διοικητηρίου

ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί το Διοικητήριο Μεσσηνίας. Την 1η Μαρτίου εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητεί να απορριφθεί η αίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να αναγνωριστεί αυτό ως κύριος, νομέας και κάτοχος του οικοπέδου στην οδό Ψαρών, στο οποίο έχει ανεγερθεί το Διοικητήριο Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στις 28 Ιανουαρίου 2011 κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτηση, με την οποία ζητήθηκε να αναγνωριστεί η τελευταία ως αποκλειστική κύριος, νομέας και κάτοχος του οικοπέδου στην οδό Ψαρών, στο οποίο έχει ανεγερθεί το Διοικητήριο Καλαμάτας και το αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" και να διαταχθεί το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας να διορθώσει την ανακριβή πρώτη εγγραφή από τα οικεία κτηματολογικά φύλλα του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας, καθώς δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο κυριότητα επί της ανωτέρω ιδιοκτησίας. Η συζήτηση της αίτησης είχε αναβληθεί.
Στην εκκρεμή δίκη παρεμβαίνει το ελληνικό Δημόσιο και ζητεί να απορριφθεί η αίτηση της Περιφέρειας, να αναγνωριστεί ότι το ανωτέρω ακίνητο ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο κατά αποκλειστικότητα και να υποχρεωθεί η προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας να καταχωρήσει το ακίνητο στο ελληνικό Δημόσιο κατά πλήρη κυριότητα.
Η Οικονομική Επιτροπή με απόφασή της όρισε το δικηγόρο της Καλαμάτας Σπύρο Λαπιώτη να παραστεί στην εκδίκαση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Περιφέρειας.


NEWSLETTER