Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 08:59

Ζυμώσεις Νίκα για την Περιφέρεια: Μίλησε με Μητσοτάκη και περιμένει Σαμαρά

Ζυμώσεις Νίκα για την Περιφέρεια: Μίλησε με Μητσοτάκη και περιμένει Σαμαρά

 

Συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από πρόσκληση του ίδιου, την περασμένη εβδομάδα, για την περίπτωση της υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραδέχθηκε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Και αναγνώρισε ότι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μεταξύ άλλων διακεκριμένων προσώπων της Ν.Δ., έχει λόγο σε όλη αυτή την ιστορία.

Ο κ. Νίκας επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται για την Περιφέρεια και παρατήρησε πως προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Ξεκαθάρισε ότι δεν παρακαλεί κανέναν και πως μπορεί να πάει και στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε πως “τις αποφάσεις μου τις έχω λάβει εδώ και πολύ καιρό. Και μέσα στις αποφάσεις είναι και να πάω και στο σπίτι μου. Εγώ δεν παρακαλώ, δεν εκλιπαρώ κανέναν. Ευχαριστώ για τη στήριξη και τα αξιώματα που έλαβα σε αυτή την πόλη και γενικότερα”. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι “από δω και πέρα δεν είναι προσωπική μου υπόθεση. Είναι και των δεκάδων ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα και η πορεία τους εξαρτάται και από τη δική μου στάση. Πρέπει να κουβεντιάσω μαζί τους και με τον κομματικό μηχανισμό του ιδεολογικού χώρου που ανήκω”.

Ο κ. Νίκας αναγνώρισε πως “όλοι οι παράγοντες που συναποτελούν το χώρο και μάλιστα διακεκριμένα πρόσωπα όπως ο Αντώνης Σαμαράς, έχουν το λόγο τους σε όλη αυτή την ιστορία. Κι εγώ το αναγνωρίζω”. Για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Αντ. Σαμαρά, είπε ότι “συναντιέμαι μ’ όλο τον κόσμο. Δεν έχω με κανέναν αντίθεση, έχθρα, στην πολιτική ξέρω να κάνω και με τις υπερβάσεις μου”.

Σε ερώτησή μας για το χρόνο των συναντήσεών του με τους συνεργάτες του στο Δήμο Καλαμάτας, απάντησε ότι “έχω αρχίσει και συναντιέμαι με τους συνεργάτες μου και με διάφορα πολιτικά πρόσωπα” και πρόσθεσε: “Οταν ωριμάσει ο καιρός -όταν είναι ανώριμος ο καιρός συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα- θα τα μάθετε όλα”.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για το τι είπε με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ανέφερε πως “κάνετε διάφορες εκτιμήσεις που είναι περισσότερο παραμύθια, έξω από την πραγματικότητα” και παρατήρησε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα: “Θα σας πω ευθέως το τι συνέβη όταν θα έρθει ο κατάλληλος καιρός. Κινούμαι σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διερευνώ. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με πολύ μεγάλη προσοχή. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τίποτα και από κανέναν”. Ξεκαθάρισε ότι “με κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης και δεν μπορώ να σας πω τι ειπώθηκε” και ανέφερε πως η συνάντηση “έχει γίνει πριν από περίπου 10 ημέρες και λιγότερο από 10 και έχει γίνει και με άλλους”.

Συνεχίζοντας, δήλωσε απελευθερωμένος, επισημαίνοντας: “Για να κλείσει κάτι στην πολιτική πρέπει να πληρούνται μία σειρά από προϋποθέσεις. Δεν έχουν κλείσει. Ενας άνθρωπος που έχει διατελέσει 3 θητείες δήμαρχος σε μια μεγάλη πόλη, καταλαβαίνετε ότι είναι απελευθερωμένος. Ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν θα αισθάνομαι καθόλου πικραμένος να μην κάνω και κάτι με το τέλος της θητείας μου”.

Κλείνοντας, επέμεινε ότι “δεν είναι μόνο προσωπική μου υπόθεση όταν συμπορεύτηκα με εκατοντάδες ανθρώπους και μηχανισμούς. Εχουν λόγο για το τι θα κάνω την επόμενη μέρα. Είναι πολύ εγωιστικό να λέω εγώ είμαι και θα κάνω ό,τι θέλω”.

Γ.Σ.