Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 13:55

Συνάντηση Αποστολόπουλου - Πνευματικού στην Κόρινθο

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Αποστολόπουλου - Πνευματικού στην Κόρινθο

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και τη συμμετοχή Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 στο Δημαρχείο Κορίνθου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο τόσο για την παρουσία του στην Κόρινθο όσο και για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου του.

 

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κορινθίων το οποίο όπως, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, βρίσκεται σε τελική φάση και σύντομα θα ολοκληρωθεί προκειμένου να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης της σύσκεψης ήταν και το φλέγον θέμα της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου. Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του που είναι ότι όλα τα Λιμενικά Ταμεία πρέπει να περάσουν στους Δήμους, αφού πρώτα υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το σύνολο των παραλιακών ζωνών  και άμεση κατάργηση των κρατικών Λιμενικών Ταμείων για να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και σύγχυση καθηκόντων. Μάλιστα για το σκοπό αυτό τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία για μια κοινή σύσκεψη με τους Δημάρχους της Κορινθίας που στα γεωγραφικά τους όρια έχουν παραλιακές ζώνες.

Τέλος, αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στην Κόρινθο ήταν και το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων που πραγματικά "καίει" ολόκληρο το Νομό Κορινθίας. Με δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε ότι το σχέδιο διαβούλευσης που υλοποιεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαμορφωθεί ένας επιστημονικά δεκτός σχεδιασμός, αλλά και μία αντικειμενικά ορθή διαχείριση των υδάτων σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κορινθίων έθεσε μία σειρά προτάσεων για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της περιοχής που έγιναν δεκτές στο σύνολό τους από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο.

 

Η περιοδεία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου στην Κορινθία ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στόχο είχαν την επίλυση τοπικών υπηρεσιακών ζητημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Ν. Κορινθίας.


NEWSLETTER