Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 09:03

Καλαμάτα: Με πολύ κόσμο η πρώτη του Βασιλόπουλου

Σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρουσίασε χθες τις αρχές και τους 26 πρώτους νέους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του.

Σε μια επίδειξη δύναμης ο Θαν. Βασιλόπουλος κάλεσε φίλους και φίλες, όλο τον κόσμο να “ενώσουμε δυνάμεις σε μία "Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας"”, όπως είναι ο τίτλος του συνδυασμού του.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απηύθυνε στους συναδέλφους του - στελέχη της δημοτικής αρχής που έχουν αποφασίσει να μην είναι υποψήφιοι σύμβουλοι μαζί του (Μπούχαλης, Ηλιόπουλος, Μπουζιάνης), σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για τις διαδικασίες που ακολουθήσαμε. Καλώ όλες και όλους που πιστεύουν στη δημοκρατία, που σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας, που βάζουν το καλό του δήμου και των συμπολιτών μας πάνω από προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας”.

Στη συγκέντρωση ήταν παρόντα και τα στελέχη της δημοτικής αρχής που θα τον ακολουθήσουν, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπάκας και Παναγιώτα Ντίντα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Πολίτης, Γιώργος Φάβας και Τάκης Βασιλόπουλος.

Το “παρών” έδωσαν τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Παναγιώτη Νίκα Στάθης Αναστασόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος  Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρώην ειδικός γραμματέας - υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Π. Νίκα Στέλιος Στασινόπουλος, αλλά και η διαγραφείσα αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα και οι υπό απειλή με διαγραφή υποψήφιοι με τον Πέτρο Τατούλη Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος Αφάλης.

Ο Θαν. Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε πως “δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ενεργός πολίτης, που αγαπά το δήμο μας, πιστεύει σε αρχές και αξίες και έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να εργαστεί σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο”. Σημείωσε ότι συμμετέχει “χρόνια τώρα στα κοινά, με κίνητρο τη συμβολή μου στην επίλυση προβλημάτων. Με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης μας. Με επιδίωξη  την αποκέντρωση και τη συλλογική διαχείριση των αρμοδιοτήτων, που μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Πιστεύω στους πολλούς και όχι στον έναν. Πιστεύω στη πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό και όχι στην αφαίρεση και τη διαίρεση. Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, τη συνέργεια και τη συνεργασία”. Επεσήμανε ότι “μας ενώνει η ίδια επιθυμία, η ίδια θέληση, η ίδια απόφαση: Να κάνουμε ακόμα καλύτερο το Δήμο της Καλαμάτας. Να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ζωής μας”. Παρατήρησε ότι “θέλουμε να αποτελέσουμε βήμα ανοικτού διαλόγου και συμμετοχής. Επιζητούμε τη σύνθεση, που προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις. Επιδιώκουμε τη συναντίληψη και τη συμπόρευση με καθέναν και καθεμία που νοιάζεται για την πόλη μας. Ο στόχος μας είναι σαφής: Ενας ακόμα καλύτερος Δήμος Καλαμάτας”.

Ο Θαν. Βασιλόπουλος σημείωσε ιδιαίτερα ότι “ενώνουμε δυνάμεις”, μεταξύ άλλων, “σε μία δημιουργική πρωτοβουλία για να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα πολλά θετικά που έγιναν στο δήμο τα τελευταία 12 χρόνια. Σε μία δημιουργική πρωτοβουλία για να σχεδιάσουμε έναν ακόμα πιο σύγχρονο και ευρωπαϊκό δήμο. Με ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, με αναβάθμιση του ορεινού όγκου, με ολοκλήρωση και επέκταση των πολεοδομικών εφαρμογών, με εντατικοποίηση των προσπαθειών αναβάθμισης των υποδομών προσβασιμότητας για όλους.

Σε μία δημιουργική πρωτοβουλία για να προχωρήσουμε σε νέες, καινοτόμες δράσεις, που θα κάνουν το δήμο ακόμα πιο λειτουργικό και την καθημερινότητά μας ακόμα πιο εύκολη. Με ψηφιακές υπηρεσίες, συστήματα τηλεδιοίκησης, εφαρμογές που κάνουν την καθημερινότητα πιο απλή, από τη διαχείριση των απορριμμάτων έως την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Σε μια δημιουργική πρωτοβουλία για να δημιουργήσουμε θεσμούς που δίνουν ρόλο και λόγο στους συμπολίτες μας. Με ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση, καθιέρωση ημέρας δημότη, τοπικά δημοψηφίσματα για να έχουν λόγο και ρόλο οι δημότες σε σημαντικές αποφάσεις. Σε μία δημιουργική πρωτοβουλία για να θεσπίσουμε δράσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Λειτουργίες φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ώστε να μπορεί μία μητέρα να έχει ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της. Ομάδες μαζικού αθλητισμού και κοινωνικά φροντιστήρια για τους νέους μας, σεμινάρια για ψηφιακή επιμόρφωση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας”. Διευκρίνισε ότι “αυτό που θα κριθεί στις εκλογές του Μαΐου είναι αν ο Δήμος Καλαμάτας θα επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης και προόδου, ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας και οπισθοδρόμησης. Αυτό που θα κριθεί είναι αν οι συμπολίτες μας θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο, ή αν θα μπουν στο περιθώριο αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Αυτό που θα κριθεί είναι αν η πόλη μας θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο, ή θα γυρίσει πίσω”.

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τον κόσμο “να δικαιώσουμε τον τίτλο του συνδυασμού μας. Να γίνουμε η δημιουργική πρωτοβουλία που χρειάζεται ο δήμος μας”. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 26 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ