Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 16:29

Στα χωριά της Αλαγονίας η Αλειφέρη

Γράφτηκε από την
Στα χωριά της Αλαγονίας η Αλειφέρη

Τα χωριά της Αλαγονίας που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις επισκέφθηκε χθες η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Δύναμη”.

Συνοδευόμενη από δύο μέλη του τεχνικού επιτελείου της, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Τάσο Αγγελή και Θεόδωρο Φωτόπουλο, η κ. Αλειφέρη είδε από κοντά τις καταστροφές και συνομίλησε με κατοίκους και τον πρόεδρο της Αλαγονίας Τάσο Ροβολή. Ολοι τόνισαν ότι τα χωριά χρειάζονται μέριμνα, ώστε με ακραία καιρικά να μην συμβαίνουν καταστροφές και να μην αποκόπτονται από το οδικό δίκτυο.

Η κ. Αλειφέρη δήλωσε ότι “διαπιστώσαμε τις δύσκολες συνθήκες. Ζούμε τις αγωνίες των μονίμων κατοίκων, αλλά και όσων θέλουν να επισκέπτονται και να ζουν την ομορφιά των χωριών αυτών. Δικαιολογημένη λοιπόν η ανησυχία, η αγανάκτηση, η αντίδραση. Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τα χωριά αυτά. Είναι παραγωγικά, είναι η ιστορία μας, είναι η ομορφιά του τόπου, και είναι αξιέπαινοι όσοι επιμένουν να μένουν και να παράγουν εδώ. Νομίζω ότι αυτό που αξίζει να λέμε είναι ότι φυλάνε Θερμοπύλες. Αυτό που χρειάζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι σίγουρα η πρόληψη, η προετοιμασία για την υποδοχή τέτοιων καιρικών φαινομένων. Βέβαια, τα φαινόμενα είναι ακραία. Η γρήγορη αποκατάσταση της λειτουργίας των δρόμων είναι αυτό που όλοι φυσικά λέμε. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν τεχνικά έργα, τέτοια που να προλαμβάνουν φαινόμενα ολίσθησης και κατολίσθησης που παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία”.


NEWSLETTER