Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 12:04

Οικονομάκος κατά κυβέρνησης για ΤΟΜΥ

Οικονομάκος κατά κυβέρνησης για ΤΟΜΥ

Να σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να παρουσιάζει μαγική εικόνα για την Υγεία, που και εδώ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων” αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Οικονομάκος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Στην ανακοίνωση, με αφορμή τη (μη) λειτουργία της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Καλαμάτας, ο υποψήφιος δήμαρχος καυτηριάζει το γεγονός ότι “την Τετάρτη ανακοινώθηκε, αλλά δεν ξεκίνησε ουσιαστικά, η 2η ΤΟΜΥ που θα στεγάζεται και αυτή στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ). Υποτίθεται ότι η 1η ΤΟΜΥ θα λειτουργούσε στο Δυτικό Κέντρο και η 2η ΤΟΜΥ στο Ανατολικό Κέντρο σε χώρους που θα παραχωρούσε ο Δήμος Καλαμάτας”.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, “ακόμα η πρώτη λειτουργεί στο Κ.Υ. Καλαμάτας χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό (ούτε καν ντουλάπες δεν έχει), με “δανεικό” προσωπικό από το Κ.Υ. Καλαμάτας και αρκετές ελλείψεις. Την ίδια στιγμή το Κέντρο Υγείας έχει σοβαρές ελλείψεις σε καρδιολόγο, ενδοκρινολόγο, ρευματολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο”.

Σήμερα, τέλος, ο Δ. Οικονομάκος θα περιοδεύσει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην οδό Αθηνών.