Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 20:13

Σε Κοπανάκι, Κορώνη και Φοινικούντα ο Δέδες

Σε Κοπανάκι, Κορώνη και Φοινικούντα ο Δέδες

Σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Κοπανάκι, την Κορώνη και τη Φοινικούντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι», στην Κορώνη οι πολίτες έθεσαν μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν ιδιαίτερα, όπως η ανάγκη συντήρησης του ιστορικού της Κάστρου, το αλιευτικό καταφύγιο, αλλά και το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στη συνάντηση με τους κατοίκους της Φοινικούντας, κεντρικό θέμα της συζήτησης αναδείχτηκαν οι εξελίξεις γύρω από το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη χάραξη του δρόμου, ο Γιώργος Δέδες «διευκρίνισε στους συνομιλητές του ότι με τη χάραξη που επιλέχθηκε, το συνολικό κόστος κατασκευής του οδικού άξονα θα ανέλθει στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, εάν είχε επιλεγεί η παραλιακή χάραξη, το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και τα ίδια χρήματα θα έφταναν μόνο για την ολοκλήρωση του κομματιού Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Επαναβεβαίωσε δε ότι θα είναι ένας αυτοκινητόδρομος αστικού τύπου χωρίς διόδια».

Για το λιμάνι της Φοινικούντας «υπενθύμισε ότι ανήκει και αυτό στα πέντε λιμάνια του Δήμου Πύλου - Νέστορος που χρηματοδοτούνται με 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τις απαραίτητες επισκευές, μετά τις ζημιές που υπέστησαν από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπά"».