Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 08:29

Εννέα δεσμεύσεις από Ελένη Αλειφέρη χθες στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Εννέα δεσμεύσεις από Ελένη Αλειφέρη χθες στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Εννέα δεσμεύσεις παρουσίασε χθες το βράδυ η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, παρουσία πολύ κόσμου που κατέκλυσε το αμφιθέατρο.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την παρουσία του κόσμου, ανέφερε ότι “εσείς με την αθρόα συμμετοχή σας σήμερα εδώ εγγυάστε και δίνετε το μήνυμα για το ποιος θέλετε να αναλάβει το τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας”. Δήλωσε χαρούμενη “που αντιλαμβάνομαι ότι μοιράζεστε μαζί μας την επιθυμία μας να γίνει ο Δήμος Καλαμάτας Πρωτεύουσα Δύναμη”, εκτιμώντας ότι “μπορούμε να γίνουμε όλοι μαζί η δύναμη που θα επικρατήσει για να υπηρετήσει τον δήμο με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα”.

Οι 9 δεσμεύσεις που παρουσίασε, είναι: Η διοικητική εξωστρέφεια θέτοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Η δημιουργία ενός δήμου ανοιχτού, ανθρώπινου, φιλικού προς τους πολίτες. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας και ο εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών. Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Η ανάπτυξη του τόπου μας. Οι υποδομές. Η ασφάλεια. Η κοινωνική αυτοδιοίκηση.

Για τον αριθμό ρεκόρ υποψηφίων συνδυασμών και συμβούλων, ανέφερε ότι “κάποιοι θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα” και σημείωσε: “Αυτές οι λογικές όχι μόνο μας βρίσκουν αντίθετους μα και σταθερά απέναντί τους. Γιατί εμείς δεν θέλουμε καρέκλες, αξιώματα και ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Προσωπικά, έχω μακρόχρονη επαγγελματική πορεία και καταξίωση, έχω υπηρετήσει επίσης σε πολλές υψηλές θεσμικές θέσεις και έχω αποδείξει ποια είμαι και τι μπορώ. Είμαι πλήρης απ’ όλα αυτά. Με απασχολεί όμως η επομένη των εκλογών, το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας: Θα μπορεί να κυβερνηθεί ο Δήμος Καλαμάτας την επομένη εάν δεν υπάρχει εκείνο το πρόσωπο που αξιόπιστα θα μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις υψηλές απαιτήσεις των πολυσύνθετων αρμοδιοτήτων του δημάρχου; Αυτό είναι και το ερώτημα που θα πρέπει να έχει ο καθένας από εσάς. Ποιος εγγυημένα μπορεί να ανταποκριθεί στον Δήμο Καλαμάτας την επαύριο των εκλογών;”

Μεταξύ άλλων, η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι “ένας δήμαρχος θα πρέπει πρωτίστως να φροντίζει, να προσπαθεί για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των κατοίκων σε όλο το Δήμο Καλαμάτας”.

Ακόμα, επεσήμανε ότι “αιχμή του δόρατος θεωρούμε το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Η μελέτη για το master plan πήρε και νέα παράταση για το 2020, μέχρι τότε όμως θα πρέπει να υπάρξουν παράλληλες ενέργειες. Η Παραλία, Ανατολική και Δυτική, θα πρέπει να ιδωθεί ως το ενιαίο παραλιακό μας μέτωπο και να αναπτυχθεί συνολικά με έργα, όχι αποσπασματικά αλλά με ενέργειες και δράσεις που θα αποτελούν τμήματα της μεγάλης εικόνας, της νέας ταυτότητας της παραλίας”.

Για το θέμα της ασφάλειας ανέφερε πως “θα πρέπει και η δημοτική αρχή να συμβάλει στο μέτρο του εφικτού για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Οι δικές μας θέσεις ως δημοτικός συνδυασμός είναι η ενίσχυση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και η θέσπιση ενός επικουρικού μέτρου, αυτού του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς”.

Την κ. Αλειφέρη παρουσίασε η φοιτήτρια Δανάη Κοτσωνή, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων συμβούλων, τους οποίους η υποψήφια δήμαρχος ευχαρίστησε κι έκανε λόγο για ποιοτικό ψηφοδέλτιο.