Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 18:46

Η Τόνια Κουζή στη Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από την
Η Τόνια Κουζή στη Μικρή Μαντίνεια

Η υποψήφια δήμαρχος Τόνια Κουζή και μέλη του συνδυασμού “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” επισκέφθηκαν την Τρίτη το απόγευμα τη Μικρή Μαντίνεια.

Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα της περιοχής.

Μετά τα αντιδιαβρωτικά έργα, στο θαλάσσιο μέτωπο έχει δημιουργηθεί ένας τόπος ικανός να διαμορφωθεί και να αποτελέσει χώρο περιπάτου και ταυτόχρονα χώρο ουσιαστικό για την πλήρη αναμόρφωση της ζώνης συνολικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού, τα δύο σημαντικά τοπόσημα πολιτισμού της Μικρής Μαντίνειας, δηλαδή ο πύργος Καπετανάκη -Παναγιώταρου και το κτήριο του Παναγιώταρου με τους μύλους και τη νεροτριβή που λειτουργεί ακόμα, βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. Ειδικά στους μύλους δεν υπάρχει ούτε καν στοιχειώδης περίφραξη που να εμποδίζει τη μετατροπή τους σε χώρο απόθεσης σκουπιδιών. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που τη θερινή περίοδο κυριολεκτικά σφύζει από τουρισμό. Τα συγκεκριμένα σημεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τμήμα διαδρομής πολιτισμού και ιστορίας του τόπου.

Η περιοδεία έκλεισε με συνάντηση και συζήτηση για τα ζητήματα της περιοχής και με νεοσύστατη ομάδα υποψηφίων για το Τοπικό Συμβούλιο.


NEWSLETTER