Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 17:59

Τριφυλία: Πρόγραμμα και υποψηφίους παρουσίασε ο Μπακούρος

Γράφτηκε από την

Το πρόγραμμα του συνδυασμού του "Επόμενη μέρα για την Τριφυλία" και τους υποψηφίους συμβούλους παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.

Ο κ. Μπακούρος επισήμανε ότι ο συνδυασμός ξεκίνησε από μια διαδικασία από κάτω προς τα πάνω, πολυσυλλεκτικός που στη συνέχεια στηρίχτηκε από δύο κόμματα. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το μεγάλο της Τριφυλίας δεν προχώρησε γιατί στη διοίκηση ήταν μικροί, χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό. Μίλησε για την ανάγκη μιας νέας νοοτροπίας στη διοίκηση που προωθεί και ο “Κλεισθένης”. “Εμείς διαφέρουμε στον τρόπο που θέλουμε να οργανώσουμε το δήμο. Θέλουμε τα τοπικά συμβούλια με εξουσία, με τον κόσμο συμμέτοχο” είπε και προανήγγειλε την οργάνωση γραφείου αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων.

Επίσης έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις του συνδυασμού σε τομείς όπως η καθαριότητα, η ύδρευση, η άρδευση, τα οδικά δίκτυα, η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, τα αδέσποτα, αλλά και η στήριξη των δύο βασικών πυλώνων ανάπτυξης της περιοχής, του αγροτικού τομέα και του τουρισμού. Είπε ότι στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου και η δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης και επικοινωνίας όλων των δημοτών. Ασκησε κριτική σε όσους εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, όταν έτρεχαν προηγουμένως σε κόμματα για στήριξη, σε όσους εμφανίζονται χωρίς καμία προηγούμενη ενασχόληση με τα κοινά, σε όσους συμμετείχαν στη διοίκηση του δήμου που όμως δεν επέλυσαν κανένα ζήτημα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Δημήτρης Σωτηρόπουλος και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Αλευράς και Μενέλαος Γερονικολός.