Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 08:43

Μάχη Λεβεντάκη – Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Μάχη Λεβεντάκη – Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας

 

Ο Γιώργος Λεβεντάκης και ο Παναγιώτης Κατσίβελας θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Τριφυλίας για τη θέση του δημάρχου μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και μέχρι χθες το απόγευμα με ενσωματωμένο το 83,87%, δηλαδή τα 78 από τα 93 εκλογικά τμήματα, ο Γιώργος Λεβεντάκης έχει καθαρό προβάδισμα με ποσοστό 25,88%. Μάλιστα στη ΔΕ Φιλιατρών σημειώνει ποσοστά άνω του 60% και στις υπόλοιπες ενότητες επίσης αρκετά καλά ποσοστά, ενώ φαίνεται να καταλαμβάνει 7 έδρες. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο νυν  δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, με ποσοστό 18,27%.

Από την αρχή της ροής των προχθεσινών αποτελεσμάτων πάντως φάνηκε ότι αυτοί οι δύο είχαν πάρει κεφάλι πρόκρισης στο δεύτερο γύρο, αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι υστερούσαν αρκετά. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χάιδω Παναγιωτοπούλου με ποσοστό 12,72% και ακολουθούν οι Παναγιώτης Τσίγγανος με 11,99%, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος με 11,88%, Δημήτρης Δριμής με 8,69%, Σωτήρης Μπακούρος με 7,73% και Σαράντος Κουκούμης με 2,84%. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις δύο τελευταίες θέσεις συναντάμε δύο υποψηφίους που ήταν οι μοναδικοί με κομματική στήριξη, τον Σωτήρη Μπακούρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και τον Σαράντο Κουκούμη του ΚΚΕ.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε: «Θα ήθελα, καταρχάς, να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου και να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους Φιλιατρινούς για την ισχυρή εντολή που μας έδωσαν από την πρώτη Κυριακή.
Η έμπρακτη στήριξη όλων σας και η ανταπόκρισή σας στο σχέδιο και το όραμα του συνδυασμού "ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. Τριφυλίας" δεν μπορεί παρά να με γεμίζει με απέραντη χαρά και ικανοποίηση και να με τιμά ιδιαίτερα.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα άτομα που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό μας, καθώς επίσης και όλη την ομάδα, που εργάστηκε αδιάκοπα όλο αυτόν τον καιρό, για να έχουμε αυτό το ευοίωνο αποτέλεσμα.
Είμαστε έτοιμοι για την τελική μάχη της ερχόμενης Κυριακής και σας θέλουμε, όσο ποτέ ξανά, δίπλα μας, γιατί αυτή η ψήφος σας θα είναι η καθοριστική. Θα είναι μία ψήφος ευθύνης, που θα μας δώσει την ξεκάθαρη εντολή. Καλώ λοιπόν όλους σας, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχεστε, την Κυριακή 2 Ιουνίου με την ίδια πίστη και υπευθυνότητα, καθώς και με αίσθημα ευθύνης, πέρα από τοπικισμούς και μικροπολιτικά συμφέροντα, να στηρίξετε την προσπάθειά μας και να δώσετε στο συνδυασμό μας το εισιτήριο για την ΑΝΟΔΟ της Τριφυλίας».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κατσίβελας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και όλους τους συνεργάτες μου που δώσαμε με μια ψυχή αυτό τον αγώνα. Η πολυδιάσπαση των δυνάμεων της λογικής έφερε αυτό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, το οποίο βεβαίως και δεν είναι το τελικό των εκλογών. Αναλαμβάνω την ευθύνη να οδηγήσω όλες τις υγιείς δυνάμεις σε μια μεγάλη νίκη η οποία θα είναι αντάξια για αυτή που αντιστοιχεί στο πνεύμα και το νόημα της Τριφυλίας».

Δήλωση έκανε και ο Παναγιώτης Τσίγγανος, χωρίς όμως να δίνει κάποια «κατεύθυνση» για το δεύτερο γύρο: «Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλες και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας. Οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπερασπιστούν όσα εξαγγείλαμε και όσα πιστεύουμε. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδυασμούς. Ιδιαίτερα θέλω να τιμήσω δημόσια και να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας και τους συνεργάτες μου για την τίμια πολιτική μάχη που δώσαμε και για την πίστη στο όραμά μας. Πιστεύω στα λόγια ενός μεγάλου πολιτικού που είπε ότι “η επιτυχία δεν είναι οριστική και η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι η δύναμη να συνεχίζεις”. Οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” θα συνεχίσουν σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό αντλώντας δύναμη από τις δυνάμεις της κοινωνίας μας! Τελεία... παύλα... παράγραφος.. Κι από σήμερα νέο κεφάλαιο!».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER