Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 08:50

Μεσσηνία: Στις κάλπες σήμερα για Περιφέρεια Πελοποννήσου και 5 δημάρχους

Μεσσηνία: Στις κάλπες σήμερα για Περιφέρεια Πελοποννήσου και 5 δημάρχους

Στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία διεξάγονται σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές για περιφέρειες και δήμους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Στην Μεσσηνία οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου ανάμεσα στους Πέτρο Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα, αλλά και για νέους δημάρχους σε 5 από τους 6 δήμους.

Τέλος να θυμίσουμε οτι κατα την σημερινή διαδικασία οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να βάλουν σταυρό στα ψηφοδέλτια, παρά μόνο να επιλέξουν τον συνδυασμό που επιθυμούν.