Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 13:46

Κάλεσμα του Συνασπισμού Μεσσηνίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΝ καλεί όλους τους πολίτες, τις νέες και τους νέους, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στη συγκέντρωση και πορεία για να τιμήσουμε την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Πολίτες της Μεσσηνίας,
Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα. Στους αγώνες για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση. Στους αγώνες για την απαλλαγή από το Μνημόνιο και την Τρόικα. Το Πολυτεχνείο συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεξάγει σήμερα την πιο σκληρή επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας και τη νεολαία. Ο μηχανισμός ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ δεν προσφέρει τίποτα άλλο, πάρα τη μεγάλη ευκαιρία στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αποτελειώσουν το κοινωνικό κράτος και τις λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών.
Η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι αυτή της οργανωμένης πάλης και της αντίστασης, της ρήξης και της συλλογικής δράσης. Να δείξουμε στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της ότι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Με αγώνες που σήμερα είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Μεσσηνίας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και πορεία, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια για ακόμα περισσότερες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.


Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Συνασπισμού