Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 12:12

Ενεργοποίηση μνημονίου για αντιμετώπιση παραβατικότητας ζητεί η Ενωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας (βίντεο)

Ενεργοποίηση μνημονίου για αντιμετώπιση παραβατικότητας ζητεί η Ενωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας (βίντεο)

“Να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Καλαμάτας, και να επεκταθεί και για τους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας”: Αυτό ζητεί το προσωρινό Δ.Σ. της Ενωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι κάθε είδους παραβατικότητα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. παρατηρεί πως “η Ενωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας εκ του θεσμικού της ρόλου, ως αποδέκτης των προβλημάτων των κοινοτήτων όλης της Μεσσηνίας, εκφράζει την ανησυχία και την ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες όπου όλοι ζούμε και δραστηριοποιούμαστε”.

Επισημαίνει πως “η Μεσσηνία, τόπος προκοπής, ανάπτυξης και προόδου, δεν μπορεί να αναπτυχθεί, εάν οι πολίτες και οι επισκέπτες της νιώθουν ανασφάλεια” – και δηλώνει: “Αντιλαμβανόμενο και συμμεριζόμενο την όλη κατάσταση, τον έντονο προβληματισμό για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, θα συνεργαστεί με όλους με γόνιμες προτάσεις, εφικτές λύσεις και δράσεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Διεκδικούμε με ηρεμία νου και νηφαλιότητα το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα όλων μας”.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Παναγιώτης Λύρας, πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας, και ο γραμματέας Αλκιβιάδης Φρέσκας. πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Μελιγαλά.