Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 17:16

Τάσος Παπαζαχαρίας: Η παρέμβαση των πολιτών φέρνει αποτελέσματα

Γράφτηκε από την

Εστω και προεκλογικά, άρχισε η κατεδάφιση των κτιρίων της κάτω αγοράς της πόλης μας. Επίσης προεκλογικά, ακούστηκε από τα χείλη του Δημάρχου μας, αλλά και από τα χείλη του διαδόχου του στην παράταξη "Πρωτεύουσα Πόλη" ότι ο χώρος που θα απελευθερωθεί θα μετατραπεί σε χώρο πράσινου και αναψυχής των συμπολιτών μας.
Πάρα πολύ ευχάριστες εξελίξεις. Οι άνθρωποι, φίλοι και μέλη της Δημοτικής Κίνησης Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη του πρώην Δήμου Τρίπολης, με επικεφαλής τότε τον Τάσο Παπαζαχαρία, αισθάνονται υπερήφανοι για την εξέλιξη αυτή, δηλαδή την αλλαγή νοοτροπίας και σκέψης των υπευθύνων για τα του Δήμου μας.
Υπερήφανοι αισθάνονται διότι στα 4 χρόνια που πέρασαν, με πείσμα και επιμονή, υπεραμύνθηκαν της άποψης και της πρότασης που είχαμε υποβάλει δημόσια να γίνει η κάτω αγορά χώρος πράσινου και αναψυχής .
Η πρόταση αυτή ήταν κόντρα στις απόψεις και τις προτάσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής, και όσων την υπηρέτησαν, που υποστήριζαν ότι στον χώρο αυτό θα γίνει υπόγειο πάρκινκ αυτοκινήτων και από πάνω θα ανεγερθεί ένα πολυώροφο κτίριο τεραστίων διαστάσεων για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης. Μάλιστα εδώ και 10 χρόνια ήδη έχουν καταβάλει για μελέτες προς το σκοπό αυτό 60 εκατομμύρια δρχ και είχανε γεμίσει με μακέτες την πόλη μας προεκλογικά το 2006 προβάλλοντας τα έργα τους και τις ιδέες τους.
Την πρόταση μας μάλιστα, εκτός από τη δημοσίευσή της στον τοπικό τύπο, εκτός από το μοίρασμα φυλλαδίων στο κέντρο της πόλης μας, την είχαμε μεταφέρει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά την είχαμε επιδώσει και επίσημα σε όλους τους αρμόδιους.
Να θυμίσουμε ότι ύστερα από μία τηλεοπτική συνέντευξη, που έδωσε ο Τάσος Παπαζαχαρίας τότε στην ΑΡΚΑΔΙΚΗ T.V, μπροστά στο χώρο της κάτω αγοράς, εδέχθηκε την επομένη επίθεση μέσω τηλεόρασης από εκείνους που υποστήριζαν ότι η πρότασή μας αυτή, περί χώρου πρασίνου και αναψυχής, είναι ανεδαφική και δεν αντέχει καμίας λογικής.
Ομως εμείς δεν στεκόμαστε ποιος είπε, τι είπε, και πότε το είπε, ούτε επιζητούμε επαίνους και βραβεία . Δεν είναι αυτή η αποστολή μας, ούτε η φιλοσοφία μας,ούτε και η μανία μας,δηλαδή η απόκτηση μιας θέσης, ενός αξιώματος ή μιας καρέκλας.         
Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η πόλη μας και εκείνα που θέλουμε είναι:
1. Να γίνει όμορφη, ελκυστική, ανθρώπινη για μας τους ίδιους, για τους συνανθρώπους  μας, για τα παιδιά μας.
2. Να γίνει αντιληπτό από όλους μας, ότι ο αγώνας, οι προσπάθειες, η συμμετοχή μας σε κινήματα διαμαρτυρίας και αντίστασης, φέρνουν αποτέλεσμα και τίποτα δεν πάει χαμένο.
3. Να εγκαταλείψουμε λοιπόν την παθητική στάση με την οποία παρακολουθούμε τη ζωή τόσο για τις τοπικές εξελίξεις, όσο και για τις γενικότερες στην πατρίδα μας,να κατεβούμε από τις κερκίδες των θεατών και να μπούμε στον στίβο της καθημερινής πάλης. Να γίνουμε δηλαδή εμείς πρωταγωνιστές, ώστε να ρυθμίζουμε εμείς, οι πολλοί, τις όποιες εξελίξεις που αφορούν τη ζωή μας και
4. Ποιος θα μας επιστρέψει τα χρήματα που δώσαμε σαν φορολογούμενοι πολίτες, εκείνα δηλαδή που έδωσε η Δημοτική αρχή για μελέτες του πάρκινκ και του πολυώροφου κτιρίου; Τα χρήματα εκείνα ήταν πάρα πολλά, αν θυμόμαστε καλά γύρω στα 60.000.000 δρχ. Σήμερα λόγω της κατάστασης δε βρίσκονται εύκολα και ο Δήμος τα έχει μεγάλη ανάγκη.
Στο παραπάνω ερώτημα θα θέλαμε από κάποιον υπεύθυνο μια απάντηση.


Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
Μαντινειακή Συμπολιτεία


NEWSLETTER