Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 08:07

Καλαμάτα: Πρόγραμμα διανομής αντισηπτικών σε δημοτικά σχολεία από την ΚΕΔΕ

Γράφτηκε από τον

 

Πρόγραμμα προστασίας της Α’ τάξης σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας, την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, υλοποιεί η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την εταιρεία Reckitt που παράγει τα προϊόντα Dettol.

Χθες το πρωί στο 9ο Δημοτικό Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και ο country manager της εταιρείας Ιορδάνης Αδαμόπουλος, παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, παρέδωσαν προϊόντα για τους μαθητές της Α’ τάξης.

Σε δηλώσεις του ο Δ. Καφαντάρης παρατήρησε ότι η ΚΕΔΕ δημιούργησε τη συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης με ελληνικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και ενημέρωσε ότι στην παρέα μπήκε και η εταιρεία Reckitt (Dettol). “Ολοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερα κοινωνικές υπηρεσίες σε αυτούς που έχουν ανάγκη” επεσήμανε ο γ.γ. της Κεντρικής Ενωσης και πρόσθεσε: “Τον τελευταίο χρόνο η αυτοδιοίκηση έχε προσφέρει πάρα πολλά. Η ΚΕΔΕ με τη συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης πρόσφερε και τρόφιμα και αυτοκίνητα και υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Μέλημά μας είναι να είμαστε κοντά στον άνθρωπο – και στόχος να μάθουν τα παιδιά τρόπους υγιεινής. Ευχαριστούμε την εταιρεία για την προσφορά της. Θα πάμε σχολείο - σχολείο, τάξη - τάξη”.

Ο country manager της εταιρείας Ιορδ. Αδαμόπουλος είπε ότι το πρόγραμμα προστασίας της Α’ τάξης είναι μια πρωτοβουλία της Reckitt, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία με την ΚΕΔΕ, με στόχο τα παιδιά να αναπτύξουν όλες αυτές τις συνήθειες που θα προστατεύσουν τα ίδια, τους γονείς και τους συγγενείς τους. Ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη συνεργασία και ανέφερε πως στόχος τους είναι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης έκανε λόγο για εξαιρετική πρωτοβουλία, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δ. Καφαντάρη, και παρατήρησε ότι ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια του δήμου στα σχολεία. Σημείωσε δε ότι ο δήμος δίνει τεράστια σημασία στα κοινωνικά και στα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία.

Η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Καλαμάτας Ζωή Καλαμπόκη ευχαρίστησε το δήμο, την ΚΕΔΕ και την εταιρεία για το πρόγραμμα και την προσφορά.

Ευχαριστίες εξέφρασε και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Παύλος Κλάδης.

Γ.Σ.