Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 22:15

Λεβεντάκης σε βουλευτές για αστυνόμευση των Φιλιατρών

Λεβεντάκης σε βουλευτές για αστυνόμευση των Φιλιατρών

Το θέμα της καλύτερης αστυνόμευσης της πόλης των Φιλιατρών έθεσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης στους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων που έγιναν την Κυριακή το απόγευμα στα Φιλιατρά.

Ο κ. Λεβεντάκης ζήτησε τη δέσμευσή τους ώστε να επισκεφθούν όλοι μαζί τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για το ζήτημα αυτό και στάθηκε στον μεγάλο αριθμό μεταναστών, εργατών γης που ζουν στα Φιλιατρά -4.000 όπως είπε- και στα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας που συμβαίνουν.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θέλω να σας εκφράσω τους προβληματισμούς μου. Χθες βγαίνοντας η Αστυνομία έξω κάνοντας τη δουλειά της έγραψε κάποια μαγαζιά επειδή βρήκαν κάποιους που δεν είχαν εμβολιαστεί, μεγάλης ηλικίας. Αυτοί είναι οι νόμοι, αυτό πρέπει να κάνουν. Δεν είναι δυνατόν όμως να έχουμε 4.000 μετανάστες, εργάτες γης στα Φιλιατρά αυτή τη στιγμή χωρίς διαβατήρια, χωρίς τεστ, χωρίς να ξέρουμε από πού είναι ο καθένας και τι είναι. Προχθές πήγαν να κατεβάσουν τη σημαία μας, χθες έγινε φασαρία, 20 άτομα μαχαιρωθήκανε, αποσιωπούνται όλα. Γιατί; Γιατί έχουμε ανάγκη τους εργάτες γης, το καταλαβαίνω, αλλά να λάβουμε μέτρα για αυτούς τους εργάτες γης. Τα Φιλιατρά έχουν καταντήσει ένα εργατικό κέντρο και τίποτα άλλο. Η αδιαφορία φτάνει. Μέχρι εδώ. Όσο και να μη το θέλουν ορισμένοι Φιλιατρινοί να φτάσουμε εκεί που πρέπει, πρέπει να φτάσουμε. Έκανα μια οικονομικοτεχνική μελέτη για ιδιωτική αστυνομία, χρειάζονται 600.000 ευρώ το χρόνο, από πού θα τα βρει ο δήμος; Θα πρέπει να υποσχεθείτε και να δεσμευτείτε ότι θα επισκεφτούμε τον υπουργό, τον κ. Θεοδωρικάκο, γιατί κάτι πρέπει να γίνει στα Φιλιατρά με την αστυνόμευση. Δεν πάει άλλο. Φοβούνται. Η παιδική χαρά είναι άδεια, φοβούνται οι μητέρες να πάνε τα παιδιά τους. Κοιτάξτε την κατάντια της πλατείας μας. Βέβαια δεν φταίτε εσείς, εσείς κάτι που σας ζήτησα για την πλατεία μας το κάνατε. Σε γενικότερες γραμμές έχουμε την ανάγκη προστασίας, 3 σπίτια άνοιξαν προχθές, στον Αγρίλη έκοψαν τα κάγκελα για να τα πουλήσουν. Δηλαδή πρέπει να φύγουμε εμείς και να μείνουν αυτοί εδώ. Δεν συμβαίνει το ίδιο στην Κυπαρισσία και στους Γαργαλιάνους. Όμως βολευτήκαν όλοι, εδώ οι εργάτες. Οι Γαργαλιάνοι έχουν Τμήμα, η Κυπαρισσία έχει Διεύθυνση. Σας παρακαλώ να δεσμευτείτε να πάμε στον υπουργό, πρέπει να βρεθεί λύση, πρέπει να προστατευτούν τα Φιλιατρά».
Σε παρέμβασή του στη συνέχεια ο βουλευτής Περικλής Μαντάς σημείωσε: «Ποτέ δεν ξεχώρισε κανένας τα Φιλιατρά από τις άλλες πόλεις, ίσα - ίσα είμαστε εδώ και δουλεύουμε προκειμένου να επαναφέρουμε και να φέρουμε στον τόπο μας μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις πόλεις, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά σαν δήμος και σαν χώρα. Προβλήματα που εστιάζονται σε περιοχές, είμαστε εδώ πάντα ανοιχτοί και διαθέσιμοι από κοινού να διεκδικήσουμε λύσεις για το καλό των πολιτών, για το καλό της κοινωνίας μας».