Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 11:04

Διαφωνία Νίκα - Αλευρά για τους τσιγγάνους

Διαφωνία Νίκα - Αλευρά  για τους τσιγγάνους

Διαφώνησαν δήμαρχος Καλαμάτας και αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας για το πού θα εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι από την Αγία Τριάδα, προχθές το βράδυ στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς συμφώνησε με τη θέση του δημάρχου, με την ανάγκη και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απελευθερωθούν οι χώροι που έχουν καταληφθεί παράνομα από τους τσιγγάνους πίσω από το Πολυκλαδικό, αλλά εμμέσως πλην σαφώς διαφώνησε με την Μπιρμπίτα. Ζήτησε να βρεθούν κατάλληλοι χώροι με ανθρώπινους όρους, όπου θα μετεγκατασταθούν οι τσιγγάνοι. Στη χειρότερη περίπτωση, συμβιβάστηκε οι τσιγγάνοι να πάνε στην Μπιρμπίτα με όρους και προϋποθέσεις. Ανέφερε, ακόμα, ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν ταχθεί κατά της γκετοποίησης.
Κατά τα άλλα, ο κ. Αλευράς ένωσε τη φωνή του με δημάρχους που εξέφρασαν στον υπουργό την αγωνία και την ανησυχία τους για τις μικροκλοπές και τις μικροδιαρρήξεις, καθώς και για το κλίμα ανασφάλειας που εξακολουθεί να διακατέχει τον κόσμο στα χωριά. Και ζήτησε στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων με μεγαλύτερη δύναμη και αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα.
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τις τοπικές δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς η φετινή τουριστική περίοδος στο νομό, παρά τη σημαντική αύξηση των επισκεπτών, κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα.