Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 21:15

Αντιδράσεις από την πολιτική παρέμβαση του Λ. Γρηγοράκου στην εκδήλωση της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Την αντίδραση μερίδας του ακροατηρίου προκάλεσε το πολιτικό μέρος της ομιλίας που ανέπτυξε ο υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, χθες κατά την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης "Αξιολόγηση των δομών των δήμων" που διεξήχθη στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στην Καλαμάτα από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου.

Ο κ. Γρηγοράκος, πριν αναπτύξει το κύριο μέρος της ομιλίας του σχετικά με την εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, είπε πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ακόμα και με άνετες πλειοψηφίες αποτελούν παρελθόν και ότι "η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να συμπράξει για τη σωτηρία της χώρας δείχνει αίσθημα πολιτικής ευθύνης". Ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν μεγάλες παρατάξεις που θα παραμείνουν και μίλησε για τη διαχείριση της μεταμνημονιακής περιόδου που... έρχεται. Το πρώτο αυτό μέρος της ομιλίας του προκάλεσε αρνητικά σχόλια από το ακροατήριο, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να αποχωρήσουν προσωρινά από την αίθουσα. Ακούστηκαν δε φράσεις όπως: "Μοιάζουμε για κομματικό ακροατήριο;". 

Να σημειωθεί πως στην αίθουσα της εκδήλωσης είχε αναρτηθεί από τους εργαζόμενους στους δήμους της Μεσσηνίας πανό διαμαρτυρίας για τις απολύσεις.

Οσον αφορά στο θέμα της εκδήλωσης, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κινητικότητα υπαλλήλων στο δήμο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα ομιλίες του Τάσου Σαπουνάκη, οικονομολόγου - συμβούλου Τοπικής Ανάπτυξης, με θέμα "Η αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών των δήμων και των νομικών τους προσώπων" και του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη σχετικά με "Παρουσιάσεις αξιολογήσεων σε δήμους: Η περίπτωση του Δήμου Λάρισας".

Κ.Δ.