Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 17:50

Κίνδυνος κατάρρευσης του δρόμου στο Ριζόμυλο  

Κίνδυνος κατάρρευσης του δρόμου στο Ριζόμυλο   

 

Εχει “ανοίξει” πέτρινος τοίχος αντιστήριξης στον εθνικό δρόμο στις στροφές Ριζόμυλου και αν επιδεινωθεί η κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος για μεγάλη ζημιά, για κίνδυνο κατάρρευσης του δρόμου.

Τον κίνδυνο αυτό επισημαίνει ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, που έχει μεγαλώσει και ζει στην περιοχή. Μιλά για πρόβλημα χρόνων και για αδιαφορία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, από την εποχή της δεύτερης θητείας Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό εδώ και 9 χρόνια περίπου”, ανέφερε ο Δ. Σαμπαζιώτης και πρόσθεσε ότι έχουν ενημερωθεί ως αντιπεριφερειάρχες ο Στάθης Αναστασόπουλος, η Ελένη Αλειφέρη και τελευταία ο Ανδρέας Τσουκαλάς και όλα αυτά τα χρόνια ως διευθυντής Τεχνικών Εργων ο Παναγιώτης Γιαννακέας.

Μίλησε για αδιαφορία, για αυτοψίες του κ. Γιαννακέα και αντιμετώπιση με πρόχειρο τρόπο και σημείωσε ότι “τώρα έχει ανοίξει, έχει σκάσει και αν κάνει μια γερή νεροποντή, ο πάνω δρόμος θα έρθει κάτω”. Εκανε λόγο για απειλή κλεισίματος του δρόμου, για πρόκληση σοβαρού τροχαίου και για πολυδάπανη οικονομικά αποκατάσταση.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και η Δ.Τ.Ε. οφείλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της ζημιάς στον τοίχο αντιστήριξης και να προλάβουν το ενδεχόμενο κακό, την κατάρρευση του δρόμου.

Γ.Σ.