Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 18:45

Πρόβα Νικολάκου για δημοτικές εκλογές με επίθεση στο Νίκα

Γράφτηκε από την

Ως «πολιτικά προκλητική», που «υπηρετεί απόλυτα την ανευθυνότητα και τον παλαιοκομματισμό» χαρακτήρισε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα αναφορικά με τις ευθύνες για τον μη καθαρισμό του ποταμού Αρι.

 

«Αφού ο κ. δήμαρχος δεν είχε την αρμοδιότητα, για ποιο λόγο ο ίδιος αιτήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο οικονομική ενίσχυση για τον καθαρισμό του ποταμού Αρι;» αναρωτιέται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια. Η κ. Νικολάκου, με φόντο τις δημοτικές εκλογές, βρήκε ευκαιρία να αντιπαρατεθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας και να προβληθεί ως εν δυνάμει αντίπαλός του. Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Νικολάκου έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας και όπως φαίνεται θα αρπάζει κάθε ευκαιρία που θα της δίνεται για να προωθήσει τον εαυτό της. Το αν θα βρει κόμματα να τη στηρίξουν είναι κάτι που -προς το παρόν- δε φαίνεται να απασχολεί την ενδιαφερόμενη. Δεν αποκλείεται όμως να αυτοπροβληθεί ως ανεξάρτητη,  όπως θα κάνει και ο κ. Τατούλης αν δεν εξασφαλίσει τη στήριξη κανενός κόμματος. 

Ετσι λοιπόν η κ. Νικολάκου, στην χθεσινή  ανακοίνωση, κάνει λόγο για «άστοχη και αναίτια προσπάθεια του δημάρχου να αποποιηθεί των ευθυνών του για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετώπισαν οι πολίτες της Καλαμάτας».

Υποστηρίζει δε ότι «η νομοθεσία την οποία επικαλείται ο κ. δήμαρχος αφορά το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής και δεν έχει καμία σχέση με την αστυνόμευση και τον καθαρισμό των ρεμάτων. Η ευθύνη του δήμου προκύπτει ξεκάθαρα από το αρ. 4 του Ν. 4071/2012 όπου η αρμοδιότητα ''καθαρισμός και αστυνόμευση ρεμάτων'' ασκείται από τους δήμους είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με την οικεία Περιφέρεια.  

Τον συγκεκριμένο μάλιστα νόμο επικαλείται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο έγγραφό της με θέμα ''σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων'' που δίνει αναλυτικές οδηγίες προς όλους τους φορείς».

 

Καταλήγοντας δε, στην ανακοίνωσή της η Ντ. Νικολάκου, αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οποτεδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή της, όπως για τον καθαρισμό του ρέματος Πολιανή – Θουρία, διέθεσε χωματουργικά μηχανήματα και συνέβαλε στον καθαρισμό κρίσιμου τμήματος της κοίτης από Θουρία μέχρι και μετά τη Μικρομάνη, συμβάλλοντας σε καλύτερα αντιπλημμυρικά αποτελέσματα».