Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011 06:59

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας καταγγέλλει το δήμαρχο Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την

 

Το δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα για τη στάση του στην επέκταση της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα καταγγέλλει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας και δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης Βασίλης Κοζομπόλης. Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

“Καταγγέλλω τη συμπεριφορά του δημάρχου Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11-2-2011, με θέμα “Λήψη απόφασης για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία”.

Ο δήμαρχος θέλησε να καλύψει την έλλειψη ουσιαστικών θέσεων της παράταξής του και του ιδίου προσωπικά, επειδή έχουν ελλιπή γνώση του θέματος, η οποία καταντάει επικίνδυνη για τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της Μάνης, όπως και εκείνων της υπολοίπου Μεσσηνίας. Γι' αυτό, η παράταξη της πλειοψηφίας δεν έφερε εισήγηση για το θέμα. Ο δήμαρχος, με νοοτροπία εποχής που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, μου επιτέθηκε προσωπικά, λέγοντας ότι κακώς βρίσκομαι στην αίθουσα, ότι κακώς έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, διότι δήθεν απεμπόλησα τα δικαιώματα των συμπατριωτών μου, κι αυτό διότι εγώ υποστηρίζω την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα με ατράνταχτα επιστημονικά δεδομένα και εμπορικά επιχειρήματα, ενώ ταυτόχρονα είμαι εκλεγμένος πρώτος δημοτικός σύμβουλος μεταξύ όλων των παρατάξεων στο Δήμο Δυτικής Μάνης, όχι όμως με την παράταξη του δημάρχου.

Τα λόγια αυτά δείχνουν πώς αισθάνεται ο κ. Γιαννημάρας στη θέση του δημάρχου Δυτικής Μάνης, καθώς φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα μέσα από την αποχώρηση των μειοψηφιών, που εκφράζουν το 67% των δημοτών.

Δυστυχώς, φαίνεται πως δεν θέλει να αποδεχθεί ο δήμαρχος ότι ο κάτοχος, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης “Καλαμάτα”, είναι η ΕΑΣ Μεσσηνίας από το 1997, η οποία έχει περιοχή ευθύνης όλο το νομό.

Ολοι εμείς μαζί της σημερινής ζώνης ΠΟΠ και με το καλό της ευρείας ζώνης σε όλο το νομό, είμαστε δικαιούχοι χρήσης του ονόματος “Καλαμάτα” κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές, και μόνον της χρήσης. Ας καταλάβει επιτέλους ο δήμαρχος και οι περί αυτόν ότι ο επιβάτης σε ένα μέσον μαζικής μεταφοράς έχει το δικαίωμα της χρήσης, αλλά δεν είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης. Θα πρέπει δε να αναγνωρίσει το δικαίωμα και στους άλλους επιβάτες να κάνουν χρήση.

Καταγγέλλω επίσης τον κ. Γιαννημάρα στους πολίτες όλης της Μεσσηνίας για την κοντόφθαλμη νοοτροπία του, ενώ ως σύγχρονος άνθρωπος θέλει να αναφέρεται συνεχώς στους αγώνες των προγόνων μας. Λησμονεί ότι οι πρόγονοί μας ήταν μεγαλόψυχοι και πρόσφεραν εθελοντικά το αίμα τους στο βωμό όχι της δικής τους ελευθερίας, γιατί οι Μανιάτες ήταν πάντα ελεύθεροι, αλλά για την ελευθερία και για το κοινό καλό όλων των Ελλήνων.

Κι εγώ για το κοινό καλό όλων των Μεσσηνίων ελαιοπαραγωγών εργάζομαι, το οποίο περιλαμβάνει και τα πραγματικά συμφέροντα των Μανιατών παραγωγών ενδυναμώνοντάς τα, μέσα από ένα μεγάλο και ποιοτικά αναβαθμισμένο ΠΟΠ ελαιολάδου “Καλαμάτα”, με κρίσιμη μάζα εμπορικά αξιοποιήσιμη.

Παραδίδω, δε, τη στάση του κ. Γιαννημάρα για το θέμα στην κρίση των συναδέλφων του δημάρχων και όλων των αιρετών στην αυτοδιοίκηση της Μεσσηνίας και όλων των Μεσσηνίων πολιτών, που διακαής τους πόθος είναι η επέκταση της ζώνης ΠΟΠ σε όλο το νομό μας”.

 


NEWSLETTER