Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 13:24

Απογοήτευση και θλίψη από Τσιριγώτη για Μπούρα

Γράφτηκε από την

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

«Θλίψη και απογοήτευση» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο τέως και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης από την αντίδραση του απερχόμενου δημάρχου και ανθυποψηφίου του Παναγιώτη Μπούρα, τον οποίον κάλεσε να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.
«Αντί απαντήσεως εξαπέλυσε, για άλλη μια φορά, το γνωστό υβρεολόγιο, συκοφαντίες, ψεύδη και λάσπη, καταπατώντας κάθε έννοια  πολιτικής ηθικής, του αξιοπρεπούς εκλογικού αγώνα» καταλογίζει στον Π. Μπούρα ο Σπ. Τσιριγώτης, ο οποίος, αναλυτικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Απογοήτευση και θλίψη προκαλεί η απάντηση του κ. Μπούρα στη πρόσκλησή μου για διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.
Προσδοκούσα σ’ έναν αγώνα μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, με την κατάθεση πολιτικού λόγου, με σεβασμό των θεσμών και της προσωπικότητας του αντιπάλου. Δυστυχώς ο κ. Μπούρας, παρασυρόμενος από την ετερόκλητη και περιστασιακή παρέα του, ταυτίστηκε με τις απαρχαιωμένες νοοτροπίες τους, που καταπατούν την έννοια της πολιτικής ηθικής, του ήθους και του αξιοπρεπούς εκλογικού αγώνα.
Αντί απαντήσεως στο βασικό ζητούμενο, που είναι η διαφάνεια, με τη δημοσίευση και των δικών του περιουσιακών στοιχείων για το χρονικό διάστημα που κατέχει αιρετό αξίωμα (8 χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος Αρκαδίας, με συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές και 4 χρόνια δήμαρχος Μεγαλόπολης) εξαπέλυσε, για άλλη μια φορά, το γνωστό υβρεολόγιο, συκοφαντίες, ψεύδη και λάσπη, καταπατώντας κάθε έννοια  πολιτικής ηθικής, του αξιοπρεπούς εκλογικού αγώνα. Επιδίδεται για άλλη μια φορά σ’ έναν αήθη και ανέντιμο αγώνα. Αραγε τι φοβάται;
Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω  στις ακρότητές του και να αντιγράψω τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του. Δεν πρόκειται να εκβιάσω, να εξαπατήσω, να εμπαίξω την κοινή γνώμη, να σπιλώσω ανθρώπους ή να πλήξω θεσμούς. Δεν θα υποκλέψω την ψήφο κανενός, όπως κάνει ο κ. Μπούρας παρέχοντας, τώρα πια, δωρεάν ιατρικές συμβουλές.
Η πολιτική η δική μου και του συνδυασμού μας διακατέχεται από σύνεση, ευθύνη και τόλμη. Στα ψηφοδέλτια της "Δημοτικής Αναγέννησης" συμμετέχουν άνθρωποι που υπηρετούν, πάνω απ’ όλα, το συμφέρον του τόπου τους και όχι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Ενα είναι βέβαιο, ότι ο κ. Μπούρας και η παράταξή του αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δήμο Μεγαλόπολης».


NEWSLETTER