Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 16:46

Ερώτηση Πετράκου για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την


Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" Θαν. Πετράκος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους αντιπεριφερειάρχες σημειώνει τα εξής:
"Το άρθρο 51 του Ν. 3905/23-12-10 τονίζει ότι στην τοποθέτηση Προϊσταμένων και Διευθυντών κύριο κριτήριο είναι η αρχαιότητα, δηλαδή ο χρόνος άσκησης καθηκόντων θέσης ευθύνης από τους υπηρετούντες στις οργανικές μονάδες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στη θέση Προϊσταμένων και Διευθυντών μέχρι την 31/12/2010.
Επειδή σε ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν τηρήθηκε η βασική προϋπόθεση που είναι η αρχαιότητα:
1) Σας ερωτώ:
α) Γιατί στις 24 Ιανουαρίου 2011 αναρτήθηκε στο site της Περιφέρειας η επιλογή Προϊσταμένων και Διευθυντών για τις Περιφερειακές Ενότητας Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και στις 27 Ιανουαρίου 2011 «κατέβηκε» από το site η επιλογή για τις Περιφερειακές Ενότητες της Αργολίδας και της Μεσσηνίας;
β) Γιατί στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών;
2) Επίσης ζητώ:
α) Να κατατεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα αντίγραφα των αποφάσεων – τοποθετήσεων Προϊσταμένων Διευθύνσεων Τμημάτων και Προσωπικού, καθώς και οι πίνακες που έστειλαν οι Περιφερειακές Ενότητες για τις τοποθετήσεις και με βάση τις οποίες έπρεπε να γίνουν οι τοποθετήσεις.
β) Να αποστείλετε τα αντίγραφα αυτά στον κ. Τάσο Αποστολόπουλο, Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Κρατικής Περιφέρειας, ο οποίος με βάση το άρθρο 226 του «Καλλικράτη» ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης".


NEWSLETTER