Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 21:39

Αντιπαράθεση στο Δήμο Μεσσήνης για την οικογενειοκρατία στους ειδικούς συμβούλους

Γράφτηκε από τον

Οι ειδικοί σύμβουλοι, των οποίων την πρόσληψη έχει δρομολογήσει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, αποτέλεσαν αντικείμενο αντιπαράθεσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - στο περιθώριο της συζήτησης του φετινού Τεχνικού Προγράμματος.
«Ας υπάρξει ευθιξία, επιτέλους να σταματήσει η οικογενειοκρατία» σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζώρτζης ζητώντας από το δήμαρχο να ανακοινώσει τα ονόματά τους.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι «όλα έχουν γίνει με το νόμο» και βεβαίωσε παράλληλα ότι οι ειδικοί σύμβουλοι, μέσα από τις μελέτες που θα εκπονήσουν, θα φέρουν στο δήμο πολλαπλάσιες πιστώσεις αξιοποιώντας διάφορα προγράμματα - «θα κάνουμε το δήμο μελετητικό γραφείο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Νωρίτερα, τόσο ο Ν. Τζώρτζης, όσο και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Τσώνης, είχαν εκφράσει ζωηρό προβληματισμό για την αναγκαιότητα πρόσληψης από το δήμαρχο ευάριθμων ειδικών συμβούλων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το δήμο -όπως επικαλείται η δημοτική αρχή δικαιολογώντας το «φτωχό» Τεχνικό Πρόγραμμα.
Το θέμα ανέκυψε όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επανήλθε και χθες, ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα για γραφεία των μειοψηφιών στο Δημαρχείο -ζήτημα που προσέκρουσε στην κατ’ αρχήν αντίθεση του δημάρχου:
«Πρώτα θα τακτοποιηθούν οι υπάλληλοι και εφ’ όσον υπάρξει περίσσεια χώρων, τότε θα το δούμε» είπε ο Στ. Αναστασόπουλος, προλαβαίνοντας τον επί της Τεχνικής Υπηρεσίας αντιδήμαρχο Σπύρο Κοντοθανάση, που είχε αρχίσει να λέει ότι ίσως και να μπορούσε να εξεταστεί το αίτημα.
Η αντίδραση του δημάρχου προκάλεσε την οργή του Ν. Τζώρτζη -«νομίζω ότι μας κοροϊδεύετε» είπε στο δήμαρχο προσθέτοντας, «είσαστε υποχρεωμένος από τον "Καλλικράτη"».
«Και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη για πολλά πράγματα, αλλά δεν είδα να μας συμπαραστέκεστε, αντίθετα κάνετε μικροπολιτική» απάντησε ο ο Στ. Αναστασόπουλος, που επέμεινε ότι «πρώτα πρέπει να προσφέρουν οι υπάλληλοι», για να σχολιάσει ο Ν. Τζώρτζης «και οι ειδικοί σύμβουλοι».
Ο δήμαρχος αντέδρασε στο σχόλιο, «θα τους δείτε, θα έχουν μετρήσιμο έργο και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό που θα αποδείξει την ωφέλειά τους» σημείωσε.
Οταν υπάρχει δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν γίνεται νοικοκύρεμα με ειδικούς συμβούλους και 7 αντιδημάρχους, σημείωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσώνης. Τόνισε παράλληλα ότι όλοι οι υποψήφιοι γνώριζαν την άσχημη συγκυρία η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για τη δημοτική αρχή.