Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 12:22

Καταγγελία Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης για τη μεταφορά σκουπιδιών στον Ταϋγετο

Γράφτηκε από την
Καταγγελία Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης για τη μεταφορά σκουπιδιών στον Ταϋγετο

Καταγγέλουμε την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ανοχή – συνενοχή του Δήμου Καλαμάτας να φέρει μπαλοποιημένα σκουπίδια από το Κρανίδι στην κλειστή παράνομη χωματερή της μαραθόλακας. Καταγγέλλουμε επίσης την αλαζονική και υβριστική συμπεριφορά του εκπροσώπου της περιφέρειας κου Παπαηλιού ο οποίος προκαλούσε και εξύβριζε τους κατοίκους του Ταϋγέτου και απαιτούσε προκλητικά τη σύλληψη τεχνικών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο για να παρακολουθήσουν το πείραμα Σούκου.
Η απόφαση για την μεταφορά βαρύνει την περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη προσωπικά. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι διορισμένοι περιφερειάρχες των καθεστωτικών κομμάτων όχι απλά δεν θέλουν να λύσουν αλλά προσπαθούν να διαιωνίσουν το πρόβλημα των παράνομων χωματερών διαπράττοντας εγκλήματα κατά της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος. Τελικός σκοπός τους η μη λύση του προβλήματος, το πνίξιμο όλης της Πελοποννήσου στα σκουπίδια. Με αυτό τον τρόπο τελικά σκοπεύουν να διαφανεί ως μόνη άμεση λύση η παράδοση της διαχείρισης των σκουπιδιών στα μεγάλα συμφέροντα (υποψιαζόμαστε Μπόμπολας) για καύση για παραγωγή ενέργειας. Η μέθοδος αυτή είναι υπερβολικά δαπανηρή, περιβαλλοντικά απαράδεκτη και επιστημονικά αναξιόπιστη. Επίσης έρχεται σε ευθεία αντίθεση και υπονομεύει την ανακύκλωση γιατί απαιτεί υψηλή περιεκτικότητα στα σκουπίδια ανακυκλώσιμων υλικών όπως χαρτί και πλαστικό. Εμείς πιστεύουμε ότι μόνη λύση στην διαχείριση των σκουπιδιών είναι η διαλογή στην πηγή η ανακύκλωση του 80% των σκουπιδιών και η κομποστοποίηση του οργανικού τους κλάσματος.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων του Ταϋγέτου που με την αποφασιστική στάση τους απέτρεψαν την επαναλειτουργία της χωματερής με πλάγιο τρόπο (μπαλοποιητές σκουπιδιών).
Καλούμε τους υποψήφιους περιφερειάρχες να πάρουν θέση δίπλα στους κατοίκους υπέρ του περιβάλλοντος και να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη των διορισμένων περιφερειαρχών Αγγελόπουλου της Ν.Δ. και Χατζημιχάλη του ΠΑΣΟΚ, που συμπεριφέρνονται ως εκπρόσωποι – πλασιέ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Για παράδειγμα (Αγγελόπουλος) μπαλοποιητές (Χατζημιχάλης) πείραμα Σούκου.

Κάτσαρης Παναγιώτης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER