Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 20:01

Μονιμοποίηση καθαριστριών ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Γράφτηκε από την
Μονιμοποίηση καθαριστριών ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Να ανανεωθούν σήμερα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων και να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες στα σχολεία, ζητεί με πρότασή της η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Το θέμα αυτό το επανέφερε η συγκεκριμένη παράταξη, καθώς τον Ιούνιο έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων και πλέον οι συμβάσεις θα καταρτίζονται από τους οικείους δήμους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο «καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να λύσουν χωρίς καθυστέρηση όπως οφείλουν, αυτό το καίριο για τη λειτουργία των σχολείων ζήτημα. Να ανανεωθούν σήμερα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων, διασφαλίζοντας η κυβέρνηση τη χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, με τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών στα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Την άμεση διασφάλιση της μηνιαίας πληρωμής τους όπως για όλους τους άλλους εργαζόμενους στους δήμους».


NEWSLETTER