Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 15:52

Συνάντηση Αποστολόπουλου με επίτιμο πρόξενο Ρωσίας

Γράφτηκε από την

Την επίσκεψη του επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πελοπόννησο κ. Μιχάλη Τσαλικίδη δέχτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Εκτός από την εθιμοτυπική της διάσταση, η συνάντηση είχε και ουσιαστικό χαρακτήρα. Ο κ. Τσαλικίδης μεταβίβασε το αίτημα του βουλευτή του Νομοθετικού Συμβουλίου Αγίας Πετρούπολης κ. Ευγένιου Μαρτσένκο να μεταφερθεί για προσκυνηματικούς λόγους η Τίμια Κάρα του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι, εκτός της προφανούς σύσφιγξης των ελληνορωσικών σχέσεων, τα οφέλη μπορεί να αποδειχθούν πολλαπλά. Η ρωσική πλευρά εγγυάται την δημοσιογραφική κάλυψη και κατά συνέπεια την προβολή της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Πάτρας στο ρωσικό κοινό, γεγονός που μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στον - θρησκευτικό και όχι μόνο - τουρισμό και στην προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή.  Ο Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρότεινε μάλιστα να εξεταστεί σε συνεργασία με ξενοδοχειακούς και εμπορικούς φορείς της Πάτρας η δυνατότητα να συνδυαστεί η μετακομιδή του ιερού λειψάνου με δράσεις τοπικής προβολής. Ο κ. Αποστολόπουλος κατέγραψε με ενδιαφέρον τις προτάσεις, τις οποίες δεσμεύτηκε να συζητήσει με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρόξενος εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς τα Ιόνια Νησιά και την Πελοπόννησο.

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης