Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 21:26

"Απάντηση" με υπογραφή Αλευρά: Ούτε λέξη για το διορισμό της κόρης του Τατούλη

Γράφτηκε από την
"Απάντηση" με υπογραφή Αλευρά: Ούτε λέξη για το διορισμό της κόρης του Τατούλη

Σφόδρα ενοχλήθηκε το περιβάλλον Τατούλη από το χθεσινό δημοσίευμα της "Ε" το οποίο περιέγραφε τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα πλέον, για το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης διόρισε την κόρη του στην Περιφέρεια. Αυτοί που τους αφορά η υπόθεση συνεχίζουν να κρύβονται, βάζοντας άλλους να παραστήσουν τους κήνσορες της τοπικής ενημέρωσης. Ετσι ο κλήρος έπεσε στον αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά για να υπογράψει ένα κείμενο που αποτελεί μνημείο αμετροέπειας και πολιτικής θρασύτητας. Ιδού και η… απόδειξη, όπως ακριβώς έφτασε στα γραφεία μας:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελευθερία'' στις 1/9/2011, που είδε το φως της δημοσιότητας, θα ήθελα απλώς να σχολιάσω ότι πρόκειται για την εμμονή ορισμένων ανθρώπων που είχαν μάθει μέσω του Τύπου να διαφεντεύουν την πολιτική και τη ζωή των πολιτών. Τέτοιου είδους παραπολιτικές μικροπολιτικές και κακοήθεις παρεμβάσεις δεν έχουν προφανώς κανέναν σκοπό να βοηθήσουν τον τόπο να προκόψει, αλλά αντίθετα, οι εμπνευστές τους κινούνται σαν τις σουπιές, που αφήνουν πίσω το μελάνι τους προκειμένου να θολώσουν τα νερά, τα οποία ωστόσο συντομότατα επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση. Και στην περίπτωση της Περιφέρειας τα νερά είναι διαυγέστατα και πεντακάθαρα. Εντούτοις, εκείνο το οποίο προκαλεί κατάπληξη είναι ότι ενώ η πρώτη σελίδα θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στο βαρυσήμαντο γεγονός της επίσκεψης της διεθνούς προσωπικότητας και Ευρωπαίας πολιτικού κ. Χιούμπερ Ντανούτα στην Περιφέρεια μας, είναι αφιερωμένη σ’ ένα ανοίκειο χτύπημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε στις εσωτερικές σελίδες γίνεται εκτενής αναφορά για τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης αυτής για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η πρώην επίτροπος περιφερειακής ανάπτυξης και νυν ευρωβουλευτής, αποδέχτηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη προκειμένου από κοντά να αναζητήσουν διεξόδους και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας και ασφαλώς να αρχίσουμε να σφυρηλατούμε δεσμούς επικοινωνίας με την ισχυρή προσωπικότητα της Ευρώπης. Δυστυχώς, οι εποχές αλλάζουν και όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τελούν σε σύγχυση, πριν καταρρεύσουν, αφού βέβαια πρώτα έχει κατακρημνιστεί η αξιοπιστία τους. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της συγκεκριμένης εφημερίδας, που συνεχίζω ωστόσο να πιστεύω ότι θα βρει άμεσα το βηματισμό της και θα συνδράμει κι αυτή ουσιαστικά στο μεγάλο εγχείρημα, με δημιουργικότητα και εντιμότητα».

Σ.Σ.: Ολα αυτά τα φοβερά και τρομερά ανακάλυψαν οι συντάκτες του κειμένου που υπογράφει ο κ. Αλευράς - με τη μόνη διαφορά ότι ξεχνούν πως η υπόθεση πρόσληψης της κόρης από τον πατέρα Τατούλη έγινε πλέον πανελλαδικό θέμα, και δεν βρίσκουν ούτε μια κουβέντα να πουν γι’ αυτό. Οι πολιτικές ανοησίες που αραδιάζουν δεν μπορούν να κρύψουν την πράξη-πρόκληση για τους νέους της Περιφέρειας, και η επαναφορά της θεωρίας του "νόμιμου" και "ηθικού" στην πολιτική αποτελεί μείζον ζήτημα.
Η υπεροψία των συντακτών αποτυπώνεται στην ακροτελεύτια φράση με τις απίστευτα βλακώδεις υποδείξεις της. Κάποιοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε υπηκόους, αλλά είναι καιρός να διαπιστώσουν ότι η εποχή της λογοκρισίας έχει περάσει προ πολλού.
Υπάρχει όμως κι άλλο ένα σημείο που δείχνει ότι στόχος του περιβάλλοντος Τατούλη είναι να πληγεί με οποιονδήποτε τρόπο η "Ε", ακόμη κι αν χρειαστεί να επιστρατεύσουν το πιο χοντρό ψέμα. Για την επίσκεψη Χούμπνερ, ο καθένας έχει τις αξιολογήσεις του - και σε ό,τι μας αφορά δεν γράφουμε αυτά που υποδεικνύουν από την Αυλή Τατούλη. Ο γραφιάς της ανακοίνωσης όμως πιάνεται και ψεύτης, αφού ισχυρίζεται ότι "ούτε στις εσωτερικές σελίδες γίνεται εκτενής αναφορά". Κι όμως η σελίδα 14 έχει ένα και μοναδικό θέμα που καταλαμβάνει τα 2/3, το εκτενές άρθρο του Κων. Γαλιώτου, ειδικού συμβούλου του κ. Τατούλη, με τίτλο "Πρόσκληση της πρώην Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Ντανούτα Χούμπνερ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ανάλυση και αξιολόγηση του ζητήματος".
Κύριε Αλευρά, διαβάζετε τι υπογράφετε ή είστε αφελής και αβασάνιστα βάζετε την υπογραφή σας σε οποιοδήποτε κατάπτυστο κείμενο σας σερβίρουν από την Τρίπολη;


NEWSLETTER