Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 16:12

Αναδιάρθρωση της δακοκτονίας ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Αναδιάρθρωση της δακοκτονίας ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Απόφαση για αναδιάρθρωση του προγράμματος δακοκτονίας και για διεκδίκηση αποζημιώσεων των αγροτών που επλήγησαν φέτος από το δάκο, ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με μεγάλη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή: α) Θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την αναδιάρθρωση του προγράμματος δακοκτονίας, ώστε να επικαιροποιηθεί, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις κλιματολογικές συνθήκες. β) Να συνεχίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς και ενώσεις την προσπάθειά της, για να αποζημιωθούν οι αγρότες, είτε μέσα από τον ΕΛΓΑ, είτε μέσα από πρόγραμμα αντίστοιχο των ΠΣΕΑ. 

«Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανής η σοβαρότητα της ενασχόλησής μας με το πρόβλημα της δακοκτονίας, όταν και είχαμε παρατηρήσει τα προβλήματα της χρηματοδότησης και του χρόνου εξασφάλισης της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης και πρόσθεσε: «Στις παρεμβάσεις της τότε η πλειοψηφία ήταν μόνη της, καθώς καμία άλλη παράταξη δεν ενδιαφέρθηκε να ενισχύσει τις διεκδικήσεις της προς όφελος των αγροτών».