Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 19:19

Τατούλης κατά Πολάκη για ασθενοφόρα 

Από τις Περιφέρειες και τα προγράμματά τους πληρώθηκαν τα ασθενοφόρα που παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ και όχι από το υπουργείο Υγείας: Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι το υπουργείο παρέδωσε στο ΕΚΑΒ καινούργια ασθενοφόρα και θα παραδώσει και άλλα.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Τατούλης ζητεί η κυβέρνηση να μεταφέρει την ευθύνη εποπτείας των νοσοκομείων στις αιρετές Περιφέρειες «γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει για τη βιωσιμότητά τους». 

Επίσης χαρακτηρίζει τραγικό «να ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν μέσω του ΟΑΕΔ και με χρήματα από τα προγράμματα των Περιφερειών, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια τέτοια καινούργια εκχώρηση πόρων από το δικό της πρόγραμμα, ειδικά αν δεν λάβει εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας των επενδύσεων αυτών, δεδομένης της απογοητευτικής μέχρι σήμερα ανάλογης εμπειρίας», καταλήγει η ανακοίνωση.