Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 20:53

Επίσκεψη Αποστολόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία

Γράφτηκε από την

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, όπου είχε σειρά συναντήσεων με φορείς της Πυροσβεστικής, των δασικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης.
Ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, πύραρχο Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος του σκιαγράφησε την εικόνα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 621 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.
Κατόπιν ο γενικός γραμματέας προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δασικές εκτάσεις από τις φωτιές. Στόχος της συνάντησης είναι να εντοπιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Επίσης, στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Θεόδωρος Λαδάς παρέδωσε στον κ. Αποστολόπουλο μελέτη που αφορά περιαστικό δάσος προκειμένου αυτό να ενταχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


NEWSLETTER