Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 13:34

Στη Σπάρτη περιόδευσαν Δ. Θωμάς και Ν. Χανιάς

Γράφτηκε από την

Τη Τρίτη 26/10 οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Διονύσης Θωμάς και Κορινθίας Νίκος Χανιάς της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου περιόδευσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σπάρτη.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι συνδικαλιστές ανέπτυξαν τα αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΛ. ΑΣ. Τα βασικότερα από τα οποία είναι:

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Νομού. Υπολογίζεται ότι 60 οργανικές θέσεις στο Νομό είναι ακάλυπτες.

Η ανάγκη κάλυψης των αναγκών επιτήρησης του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών με τεχνολογικά μέσα και την αποδέσμευση του προσωπικού.

Τα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου ο οποίος ως εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα μέτρα που έχει επιβάλει η τρόϊκα μέσω του μνημονίου.

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου εξέφρασαν την υποστήριξη του συνδυασμού στα αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΛ. ΑΣ. και τόνισαν ότι θα βρίσκονται δίπλα τους στους αγώνες τους.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα Προεδρεία της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και του Σωματείου των Συμβασιούχων με την παρουσία και μεγάλου αριθμού πυροσβεστών. Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν τους Πυροσβέστες στο Νομό, τα βασικότερα από τα οποία είναι:

Τα προβλήματα στελέχωσης των υπηρεσιών του Νομού, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού Σπάρτης σε Α’ τάξης.

Ο συνεχιζόμενος και διαχρονικός εμπαιγμός των συμβασιούχων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά προβλήματα του κλάδου τα οποία χειροτερεύουν μέσα από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για άλλη μια φορά εξέφρασαν την υποστήριξη του συνδυασμού στα αιτήματα των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα και τόνισαν ότι θα βρίσκονται δίπλα τους στους αγώνες τους. Ανέπτυξαν τις θέσεις της παράταξης για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις συνέπειες της για όλους τους εργαζόμενους.

Τόνισαν τέλος την αναγκαιότητα υποστήριξης και υπερψήφισης της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου ώστε από καλύτερες θέσεις και μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο να έχει τη δυνατότητα υπεράσπισης των συμφερόντων όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της Πελοποννήσου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου


NEWSLETTER