Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 17:14

Πολιτική συμφωνία για την ανάπτυξη της Sparkasse

Πολιτική συμφωνία για την ανάπτυξη της Sparkasse

Η πολιτική συμφωνία για την ανάπτυξη της Sparkasse (Γερμανικό πιστωτικό ίδρυμα) στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, υψηλόβαθμου στελέχους της Sparkasse, Γερμανών επάρχων και του  Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, συνεργάτη του περιφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο, αφενός θα λειτουργήσει θετικά στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, αφετέρου, θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία της Πελοποννήσου, τόσο στο επίπεδο της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα, όσο και στο επίπεδο της υλοποίησης αδειοδοτημένων επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαστε έτοιμοι για την επεξεργασία του σχεδίου για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο», πρόσθεσε ο κ. Τατούλης. Και αφού ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί της χώρας είναι ενήμεροι για το εγχείρημα αυτό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το παράδειγμα της Πελοποννήσου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. 

Στην Γερμανία ο όμιλος των τοπικών συνεταιριστικών τραπεζών είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος -σε όρους κεφαλαίων- μετά την Deutsche Bank, λειτουργώντας περισσότερα από 430 καταστήματα στην επικράτεια όλων των ομόσπονδων κρατιδίων, παρέχοντας χορηγήσεις σε περιοχές και κρατίδια της εμβέλειας τους, με τους Δήμους να συμμετέχουν κατά 50% στο μετοχικό κεφάλαιο τους. Οι sparkassen δεν έχουν σκοπό το κέρδος, αλλά την εξυπηρέτηση των τραπεζικών αναγκών της χώρας